Hildegunn Seip (til venstre) og Oda Sofie Pettersen (til høyre).

Valgt til sentrale verv i MDG

Publisert Sist oppdatert

– Hildegunn Marie Seip fra Songdalen og Oda Sofie Pettersen fra Søgne deltar på landsmøtet for Miljøpartiet de Grønne denne helga. Begge er nylig valgt til sentrale verv for partiet. Oda er valgt inn i sentralstyret. og Hildegunn er valgt til nestleder av programkomiteen, skriver Ida Jordal, fylkesleder Agder MDG i en epost til N247 lørdag ettermiddag.

Oda Pettersen (23) ble enstemmig valgt inn i sentralstyret uten utfordrere på landsmøtet. Sentralstyret, som for øvrig består av ledelsen, Jens Ulltveit-Moe og andre, jobber tett på ledelsen og stortingsgruppa når strategiske avgjørelser skal tas.

– Det er veldig stas å få tilliten fra partiet. Jeg er kjempemotivert for å bidra til valgseier i 2023 og til å stake ut retning for 2025. Vi er et parti som består av veldig bra folk, så jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Oda Pettersen.

Hildegunn Marie Seip ble enstemmig valgt som nestleder av den nasjonale programkomiteen.

– Det blir utrolig spennende å få være med og utforme MDGs nasjonale politikk, etter å ha vært med på å lage grønn politikk for Songdalen, Kristiansand og Agder tidligere. Å jobbe kreativt sammen for å finne gode løsninger verden trenger, er jo også et veldig håpefullt og oppbyggelig arbeid. Så dette blir gøy, sier Hildegunn.

Jordal sier videre at de begge to har vært på talerstolen for å kjempe for flyktningene, rusavhengige, skeive og barn som vokser opp i lavinntektsfamilier.

– Når vi bor i en region som sliter så med levekårene, må vi sette saken på dagsorden. Vi etterlyser tverrpolitiske grep som bedrer livene for dem som er særlig utsatt i regionen vår, sier Oda Pettersen.

– Vår tid krever mer solidaritet av oss enn noen gang. Når kriser treffer en urettferdig verden, rammer de ulikt. Derfor løfter vi fram sosialpolitikken og den grønne solidariteten som er helt grunnleggende i MDG, sier Hildegunn Seip, som også er sosialpolitisk talsperson i partiet.

Powered by Labrador CMS