«Ensidig promotering av Repstads utbyggingsinteresser»

Publisert Sist oppdatert
Peder Johan Pedersen.

Du leser et debattinnlegg. Det gjenspeiler innsenderens mening.

N247 hadde 12.05. et intervju med Ole Johan Buklev, Repstad Eiendom, om boligbygging. Bueklev frykter lavere vekst i Søgne med redusert boligbygging på grunn av administrasjonens forslag til ny kommuneplan hvor en rekke ønsker om utbyggingsområder i Søgne var tatt ut.

«Kan ødelegge kommunens skattekiste», er Bueklevs advarsel. Skattekista skal være den boligpolitikken kommunen har ført de seneste årene og som Repstad har profitert stort på. Intervjuet etterlater det inntrykket at Repstads boligbygging i Søgne de seneste årene har vært etter selskapets ønsker mer enn forankret i reelle behov og tillitvekkende planer. For øvrig passer nok begrepet skattekista bedre på den naturen Repstad forsyner seg grovt av enn som bilde på Repstads konti.

Boligbygging er hjemlet i plan- og bygningsloven, og den er kommunens ansvar. Arealplanene som kommunene utarbeider, berører store og sammensatte samfunnsspørsmål med interesser og konsekvenser langt utover kommunen. Forvalteransvaret til eksempel kunne ha balansert temaet. Det innebærer å gi framtidige generasjoner tilnærmet like muligheter til glede og nytte av naturen som det vi gjør bruk av og gleder oss over i dag. Vil det være mulig med Bueklevs framtidsvisjoner?

Repstads privatøkonomiske interesser skal utvikles i alle himmelretninger i tidligere Søgne kommune, leser vi, sitat; «Østmarka – Berge til Langenes, Nordmarka – med Lindåsen og tilstøtende områder, Vestmarka – Kjellansheia og i syd ved kysten». N247 fremmer gjennom dette ensidige intervjuet et rent partsinnlegg for Repstads ekspansive, privatøkonomiske sinteresser og ikke balansert informasjon med kritiske spørsmål om et viktig og sammensatt tema noe som vel er en av pressens viktige oppgaver.

Peder Johan Pedersen

Powered by Labrador CMS