– Vi er utrolig stolte over at vi på kort tid har klart å etablere et desentralt medisinstudium som oppfattes som så attraktivt for kommende studenter, sier administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Nina Mevold.

UiO Campus sør er tredje mest populære studiet av alle studier i Norge

Publisert
– Underviserne våre er både flinke og engasjerte, og det er kort avstand fra teori til praksis. Jeg er veldig fornøyd med oppholdet her, og det er veldig kult at så mange ønsker å ta deler av medisinutdanningen her på Sørlandet, sier Iselin Hedvig Sørensen Graarud. Hun og Martin Schjærven Aagaard er studenter ved UiO Campus sør.

Årets søkertall fra Samordna opptak 2024 viser at UiO Campus sør er tredje mest populære studiet av alle studier i Norge – allerede året etter den offisielle åpningen av den desentraliserte medisinutdanningen.

– Vi er utrolig stolte over at vi på kort tid har klart å etablere et desentralt medisinstudium som oppfattes som så attraktivt for kommende studenter. Her tror jeg studentene selv har vært gode ambassadører. Og det igjen skyldes de gode fagfolkene vi har rekruttert fra sykehus og kommuner, sier administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Nina Mevold.

Hun understreker at dette er en svært viktig satsing for Sørlandet sykehus og for hele regionen.

Universitetet i Oslo lanserte desentraliserte medisinstudier på UiO Campus sør som et nytt søkealternativ ved Samordna opptak i år. Nye søkere til medisinstudiet kan velge mellom å gjennomføre hele studiet i Oslo eller første halvdelen i Oslo og andre halvdelen Kristiansand. Medisinutdanningen i Oslo og i Agder er et av landets mest populære studium.

Søknadsalternativet UiO Campus sør høst har 19,1 student per studieplass som har satt som førstevalg. UiO Campus sør høst er da tredje mest søkte studieprogram per studieplass viser søkertallene fra Samordna opptak.

- Det er veldig stas å få være en del av oppstarten av UiO Campus sør. Underviserne våre er både flinke og engasjerte, og det er kort avstand fra teori til praksis. Jeg personlig er veldig fornøyd med oppholdet her, og det er veldig kult at så mange ønsker å kunne ta deler av medisinutdanningen på Sørlandet, sier student Iselin Hedvig Sørensen Graarud.

Desentralisert medisinutdanning er viktig for å utdanne flere leger i Norge

Grimstadutvalget anbefalte i 2019 at Norge bør utdanne betydelig flere leger ved egne universitet i Norge, og UiO Campus sør er viktig for at vi skal lykkes med dette. Både Sørlandet sykehus og kommunene i Agder har bidratt mye for å få dette til. På Sørlandet er det tett samarbeid mellom sykehusene og kommunene i regionen. Dette gjør det mulig for studentene å få varierte erfaringer både fra spesialisthelsetjenesten og primærhelsetjenesten som del av studiet.

– Vi er veldig glade for at mange ønsker å studere medisin ved Universitetet i Oslo. Ekstra gledelig er det at så mange vil gjennomføre den siste halvdelen av studiet ved vår desentraliserte campus på Sørlandet som ble etablert i fjor. Fra studentene som er på Sørlandet nå hører vi at de er veldig fornøyd med studietilbudet og den tette oppfølgingen de får fra underviserne og hele sykehuset, så denne modellen har vi stor tro på, sier Magnus Løberg, studiedekan ved Det medisinske fakultetet, UiO.

– Det er bra at regjeringen fra dette opptaket har bevilget 20 flere studieplasser for medisin til UiO, slik at vi nå kan ta inn 260 studenter hvert år. Men vi vet at behovet er mye større, og har derfor stor tro på videre økning også de kommende årene, sier Magnus Løberg, studiedekan for medisinstudiet ved Det medisinske fakultetet, UiO.

Powered by Labrador CMS