- Det er helt greit

Publisert

Det startet i 1992 som en dag med blodig alvor, fest og skøy. En liten Gammel Dansk ble også servert innerst i løypa til dem som ønsket det. Erling Askildsen, Floke Bredland og resten av den frivillige gjengen lar nå yngre krefter overta Søgne Morothon.


- Det er helt greit, sier veteranene Askildsen og Bredland som har stått bak arrangementet hvert år siden 1992.
Nye trekkplastre - Tidligere var det jo festen på kvelden som var trekkplasteret. Nå skjønner vi at det er den nye ekstremløypa som blir det nye store trekkplasteret. I alle år var Søgne Morothon et «lukket» arrangement for Søgnefolk eller de som hadde tilknytning til bygda. Nå vet vi at det kommer deltagere fra hele Sørlandet og det håpes på 500 ivrige løpere i år. Det er jo spenstig, sier to.
Søgne Morothon inngår nå i Sørlands3appelen som omfatter Søgne Morothon, Hellersdalen Classic og skirennet 2-mila på Årstøl. På hjemmesiden til arrangøren står det om løpet den 8. november:
Det er med ærefrykt vi går inn og endrer på dette tradisjonelle løpet. Men vi gjør det også for å
gi det et løft som det fortjener. Vi ønsker alle typer deltakere i en fantastisk løype. Alle skal kunne finne en distanse de kan delta på. Det viktigste for oss er at du deltar og setter deg et personlig mål.

Det er hovedløpet på 21 km som virkelig gjelder, her skal de sprekeste få kjørt seg i kamp om seieren. De som er rett bak disse sprekeste, og som har litt tid til å se seg om, vil få en naturopplevelse de sent vil glemme.

Vi håper på 500 deltakere og vil lage en opplevelse du ønsker gjenta.

Alle distansene sendes ut i samme retning, nordøst opp ved kunstgressbanen.

Vi går altså inn for en total forvandling av løypene.

- Alle kan delta, vi har fire løyper fra den aller råeste til barneløpet på en kilometer. Vi kaller løypene for «Langmoro 21 km», «Kortmoro 14 km», «Kort KortMoro 8 km» og «Kidzmoro 1 km». Hovedarrangør er Søgne Skiklubb og Søgne friidrettsklubb, sier Dag Morten Frantzen og Bent Bakke som er to av mange frivillige i den nye arrangørstaben.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne Morothon 2013. Mange kjente ansikter ved arrangørbordet.

Utfordrer næringslivet
- Vi vil utfordre næringslivet til å samle ansatte og delta i løpet. Selv om dette er konkurranse, ser vi svært gjerne at næringslivet stiller opp til løp med mange medarbeidere i følget. Ikke alle vinne i et slikt løp, og det kan bli en vannvittig flott dag med massevis av folk i skogene rundt Søgne, sier Frantzen.
- Jeg vet at det er et hårete mål å si at det kommer 500 løpere, men signalene vi får tyder på ny rekord. Vi tar i mot påmeldinger helt frem til start, men håper at så mange som mulig har anledning til å melde seg på via vår hjemmeside så snart som mulig. Dette har noe med den infrastruktur som er nødvendig i et slikt arrangement, sier han.
Og veteranen Floke Bredland? Han står ikke i målområdet i år. Han er i Brasil og løper Veteran VM.
Sist oppdatert 10.10.2014 klokken 13.12 av Nicolai Prebensen
Blir fort mange gjennommøkkete bein etter et terrengløp i november. Bildet er fra målgang under Søgne Morothon 2013. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
F.v. Bent Bakke, Floke Bredland, Erling Askildsen og Dag Morten Frantzen på Tangvall torsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS