Bildet er fra en tidligere Statsborgerseremoni.

Statsforvalteren i Agder inviterer nye landsmenn til seremoni i Kristiansand 27. april 2024

Publisert

– Det blir i disse dager sendt ut invitasjon til årets Statsborgerseremoni til alle som har blitt norske statsborgere i perioden mars 2023 til august 2023. Invitasjonen sendes til personer som har fylt 12 år, skriver Statsforvalteren i en pressemelding mandag..

Med statsborgerseremonien vil den norske stat ønske nye borgere velkommen. Seremonien er en markering av å ha blitt en del av det norske felleskapet.

Dette er en festdag. Deltagelse er frivillig, men det er en hyggelig og høytidelig tilstelning som mange setter pris på å få være med på.

Seremonien holdes i KRS LIVE, Elvegata 11A i Kristiansand og varer fra kl. 1400–1600.

Statsforvalteren i Agder, Gina Lund og stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam skal holde hver sin tale, og det vil bli musikalske innslag ved dyktige, lokale musikere – Knut Sigurd Bygland og Rasmus Solem.

Videre blir det utdeling av gavebøker. Alle nye statsborgere vil også kunne avlegge troskapsløftet samlet:

"Som norsk statsborger lover jeg troskap til mitt land Norge og det norske samfunnet. Jeg støtter demokratiet og menneskerettighetene og vil respektere landets lover."

Påmelding:

Det er kun digital påmelding til arrangementet, og det er begrenset med plasser.

Alle nye statsborgere som inviteres til denne seremonien, vil i løpet av kort tid motta en invitasjon i digital postkasse eller som ordinært brev.

Påmeldingsskjema finner du ved å klikke her.

Påmeldingsfristen er fredag 12. april.

Powered by Labrador CMS