Turbo møtte opp på Flekkerøy

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag hadde Turboklubben Flekkerøy sitt første arrangement med en refleksturløype fra Davidsmyr til grusplassen før Krageviga. Turboklubbene er små fritidsklubber i nærmiljøet med fokus på enkelt friluftsliv. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen. Det er et samarbeid mellom Den norske turforening (DNT ) og foreldregrupper lokalt.

Per Thomas Skaanes, fagsjef for friluftsliv i DNT Sør, ønsket alle velkommen og delte ut refleksvester til barna og hodelykter til de som trengte det. DNT bidrar med en utstyrspakke til en verdi av cirka 5 000 kroner som de lokale turboklubbene administrerer til utlån ved turer. Opphavet til Turboklubben på Flekkerøy startet med at Silje Jensen, nå en av foreldrerepresentantene i den lokale klubben, delte et innlegg på den lokal Flekkerøy Facebook-gruppen om DNT sitt tilbud. Det tok ikke lang tid før tre andre foreldre kastet seg på, og sammen sendte de en henvendelse til DNT om å etablere klubben.

25 barn med foresatte hadde meldt seg på det første arrangementet, og spenningen var til å føle på om hvorvidt turboklubbens maskot Turbo skulle vise seg. Etter at bålmat og lek med hodelykter i bunkersene på Lakseviga Fort var unnagjort, kom det en blå skikkelse ut av skogen til ungenes store begeistring. 

– Turboklubben Flekkerøy arrangerer turer annen hver uke. Tanken er å ikke gjøre det for komplisert, forteller Jeanette Borgersen, også foreldrerepresentant. 

– Det er viktig å legge opp til frilek på turene. I dag var det så gøy å se alle hodelyktene som gikk alle veier og barn som ropte og lo. Et mye bedre alternativ enn å sitte hjemme på sofaen med TV eller iPad, synes nå jeg i hvert fall, tilføyer hun.

Neste tur er 29. november. Informasjon om turene blir gitt både på DNTs nettside og i Facebook-gruppen til Flekkerøy. Maria Kjær Reinhartsen, som også deltar i foreldregruppen, syntes opplegget var givende og gøy, men at vi neste gang må gjøre det klart for alle at barn og foreldre må komme sammen, for vi har nok med å holde styr på egne barn – med et smil om munnen.

Powered by Labrador CMS