Det jobbes og jobbes ute på Krinkasteren i Lindebøskauen på Flekkerøy. Fra venstre lærerne Trond Trælandshei, Bård Georg Karlsen, Asgeir Klokk, Trond Ole Berthelsen og Espen Johnsen som er vaktmester på barne- og ungdomskolen på øya.

- Ønsker at Kringkasteren skal bli like fin som da den åpnet i 1936

Publisert Sist oppdatert
Kringkasteren på Flekkerøy.

Karuss skole inne i Vågsbygd overtok driften av Kringkasteren for snaue tre år siden. Siden har både elever og lærere jevnlig vært der ute og lagt ned haugevis av dugnadstimer.

Leilighet

- Vi håper at hele Kringkasteren kommer til å bli like fin som den var da det gamle NRK-bygget åpnet lille juleaften i 1936. I følge noen i den eldre generasjon ute på øya, var det visst nok veldig fint, sier øygutten og lærer Bård Georg Karlsen til N247.

I tillegg til selve bygget, ble det reist to radiomaster på 110 meter like ved.

Onsdag var fire av lærerne ved skole ute i ens ærend. Sammen med vaktmester på barne- og ungdomskolen på øya, Espen Johnsen. Dugnaden skulle fortsette, og på morgenkvisten gjøv de løs på den gamle leiligheten som sikkert nok ikke har vært i bruk på mange år.

Storstuen er pusset opp av elever og lærere ved Karuss skole.

- Leiligheten var full av fukt. Nå har vi lagt nytt avtreksanlegg, samt varmekabler. Dette blir veldig fint når den står ferdig, sier lærer Trond Trælandshei.

Opp ned

På Karuss skole har de både barne- og ungdomstrinn. Jubelen var stor den dagen de fikk beskjed fra kommunalt hold om at de kunne overta driften av «Krinken», som idyllen nede ved vannkanten ytterst i Lindebøskauen kalles på folkemunne. Lindebøskauen ungdomsskole på Flekkerøy ønsket ikke lenger å drifte stedet.

De iherdige ansatte fra Karuss skole har nærmest snudd opp ned på både bygget og området rundt. To gapahuker er reist, massevis av trær er hogd, busker og kratt er fjernet, ja, nå er det bare skryt å høre fra turfolket som vandrer forbi. Og finere skal det bli, i følge de voksne ved skolen.

- Nå må vi først og fremst få takke alle elevene som har vært her ute for den jobben de har utført. De har virkelig stått på og vist en dugnadsånd det står stor respekt av, sier Bård Georg Karlsen.

Klassetur

Lærer Asgeir Klokk blander ferdig sementen.

Alle trærne som er hogd, er blitt til ved.

- Åttende og niende trinn ved skolen har sin egen ved bedrift. Elevene selger veden til inntekt for en skoletur, fortsetter Karlsen.

Lærerne vil også takke sponsorene i nærområdet i Vågsbygd som har vært velvillige og vært med og bidratt til at de har kommet så langt som de har gjort.

- De har hjulpet oss godt i gang, og holdt det gående, sier de fire lærerne ved Karuss skole mens de både blander og bærer sement inn i den eldgamle leiligheten som en dag skal bli som ny.

- Kringkasteren og området rundt er kort og greit bare ei vakker perle, sier lærerne ved skolen som ligger tett på Vågsbygd-skogen.

Powered by Labrador CMS