Dugnadsgjengen som i løpet av lørdagen skal gjøre Gamle Alsviga nesten som ny igjen.

Nå skinner gamle Alsviga som lørdagssola

Publisert
Camilla Øverland Solheim spyler bryggene etter at de er godt vasket med grønnsåpe.

- Dette er en tradisjon. Viktig å holde bryggene rene. Det er jo her vi ferdes når været tillater det, sier Bjørn Øverland til N247 lørdag formiddag.

Synlig

Han er utpekt som «leder» for en stor gjeng med dugnadsfolk som tidlig lørdag satte i gang med blant annet å vaske den lange brygga i gamle Alsviga, som de kaller stedet for på folkemunne.

Brygga og stedet er vel den første idyllen du ser på øysiden etter å ha kjørt de 2,3 kilometerne gjennom Flekkerøytunnelen. På denne siden av den vesle bukta ligger det også noen hytter og skibbuer, samt ei lang brygge for småbåter. Noen få svømmetak lenger ut i Kjærskilen ligger Alsviga brygge med sin egen båtkran, og det er vel den de fleste båteiere på øya bruker når de skal sette fartøyet sitt ut på sjøen.

Vaskes

- Her treffes vi hvert år på denne tiden. Vi er en flott gjeng som vasker brygga, å så må vi skru til boltene på utriggerne. Viktig at alt er i orden og på plass før sesongen begynner. Vi bruker grønnsåpe og vann, så bryggene blir fine de, sier Bjørn Øverland.

Boltene til utriggerne på festes skikkelig fra sjøsiden.
Powered by Labrador CMS