Skuespiller Kyrre Haugen Sydness gir seg som Kaptein Sabeltann i Kristiansand dyrepark.

Gir seg som Kaptein Sabeltann

Publisert

Skuespiller Kyrre Haugen Sydness gir seg som Kaptein Sabeltann i Kristiansand dyrepark.

De siste 13 årene har Sydness spilt den populære kapteinen på kveldsforestillingene i dyreparken, men nå er det slutt.

- 13 somre med fullsatte forestillinger har vært et helt fantastisk eventyr. Til sammen har jeg fått lov til å opptre for over 700 000 mennesker. Det er en tid for alt og nå har jeg tatt valget om å avslutte samarbeidet med dyreparken og Terje Formoe, sier Sydness i en pressemelding fredag.

Sydness forteller hvordan eventyret startet for ham:

- Det begynte med TV serien for NRK, filmet i parken. Drømmen var å lage spillefilm i stort format og jammen klarte vi ikke det i 2013; spillefilmen med opptak i tre verdensdeler; Cornwall, England, Oarsasate, Marokko, Krabi, Thailand. Et ekte eventyr! Jeg vil nevne alle de dedikerte og dyktige folk jeg har vært så heldig å få jobbe med i alle formater - det har vært et privilegium! Takk til Terje Formoe for muligheten. Han har stått ved min side og ønsket at jeg skulle gjøre Kapteinen i alle formater - tusen takk for tilliten!

Mange sterke opplevelser

- Det er mye jeg vil ta med meg etter perioden som Kongen på havet. Noen av de sterkeste opplevelsene jeg har hatt er møter med barn, unge og voksne som har ulike skjebner. For mange av dem har et møte med Kaptein Sabeltann skapt en glede jeg aldri har opplevd før i min skuespiller-karriere. Dette er opplevelser som jeg vil bære med meg for alltid!

- Det er vemodig å si fra seg en rolle som har betydd så mye for meg og min familie i så lang tid, men jeg føler at tiden er inne nå og at jeg gir meg på topp! De to siste forestillingene etter covid har vært de mest sette noensinne. Måtte det fortsette!

Tusen takk for meg.

- Skuta seiler videre og jeg ønsker Kæptn alt godt på seilaset videre. Det kommer til å gå helt fint det også.

- Nå er det tid for nye eventyr og så blir det sommer uten at jeg må jobbe hver dag når alle andre i familien har fri.. det skal bli fint. Tusen takk til alle som har fulgt med og gitt meg så fine tilbakemeldinger når jeg har gjort Kapteinen - tusen takk for oppmerksomheten!

Sjørøverhilsen - Kyrre.

Powered by Labrador CMS