– Et mangfold av dyr i ny attraksjon åpnet torsdag

Publisert Sist oppdatert
Indonesia lanseslange er et av du kan du se i Dyreparkens Terrarium etter åpningen torsdag.

– Torsdag åpnet Terrariet med over 50 ulike dyr og flere helt nye arter i Dyreparken. De fargerike giftslangene lanseslange og klapperslange er blant de nye dyrene, skriver Dyreparken i en pressemelding torsdag.

– Giftslangene ble beslaglagt da de ble forsøkt innført til Norge, og vi ble spurt om å overta dem i Dyreparken. Dette er ikke arter det er tillatt å holde som privatperson i Norge. Slangene er utrolig flotte og fascinerende, og vi vil gjerne vise dem frem til gjestene i Dyreparken, sier biolog Helene Axelsen.

Giftslangene har vært i karantene før de flyttet inn i de nye lokalene. Gjestene kan nå se slangene gjennom glass.

I Terrariet kan man også møte mange mindre dyr som sommerfugler, bladskjærermaur, pinnedyr, gresshopper, edderkopper, skorpioner og tusenbein.

- Det er utrolig gøy at vi kan vise frem så mange ulike insekter og andre små dyr. Gjestene kan blant annet følge sommerfuglenes forvandling fra puppe til sommerfugl, og se bladskjærermaur høste blader som bæres med til maurtua for å dyrke sopp, forteller biologen.

Terrariet hadde offisiell åpning torsdag 22. juni klokken 11.00. Bygget kostet cirka syv millioner kroner å revitalisere. Terrariet er også tilpasset Dyreparkens satsing på undervisning.

Bygget er plassert i Afrika-området, like ved gepardene.

Powered by Labrador CMS