Løyperyddingsgjeng fra SSOK: Fra venstre Reidar Heivoll, Pål Andersen, Tor Lohne, Frank Solås, Kristen Ribe, Øystein Dybesland og Kai Eftestad.

Når kart og terreng ikke stemmer, tar O-klubben sagen i egne hender

Publisert Sist oppdatert
Dugnadssjef Øystein Dybesland i aksjon med motorsaga.

Etter E-39 utbyggingen var ferdig måtte Søgne og Songdalen O-klubb (SSOK) og løypeutvalget i IK Våg legge om flere av de merkede løypene i område Rosseland – Volleberg, samt revidere og trykke en ny utgave av turkartet Rossevannet. Med midler fra Nye veier ble dette arbeidet av det reviderte kartet utgitt høsten 2023, hvor de nye løypetraseene ble tegnet inn med blå farge på kartet.

Kart og terreng stemte ikke

Etter inspeksjon i terrenget fant løypekomiteen ut at flere av de nye stiene på kartet ikke stemte overens med hvor de gikk i terrenget. O-klubbens kartprofessor Tor Lohne som normalt ville sagt at når kart og terreng ikke stemmer overens så må kartet forandres, men i dette tilfellet ble løsningen en annen.

– Det er en stor kostnad å tegne om og trykke opp enda en ny utgave av dette turkartet, så da fant vi ut at vi rett og slett ut at vi måtte lage nye turstier i terrenget som stemmer overens med kartet. Etter gode samtaler med grunneierne i område så fikk vi ja til å rydde og merke nye løyper, i tillegg så har det vært masse trefall i løpet av vinteren som grunneieren samtykket til at vi kunne kappe vekk, forteller kartprofessor Tor Lohne.

Pål Andersen sørger for korrekt merking.

Planer om løypekomite

Etter tre lange kvelder i april med løyperydding og merking har de aldrende, men spreke O-løperne fra SSOK konkludert med at løyperydding og vedlikehold av eksisterende løyper er noen man kan vurdere som aktivitet når man blir stor, (pensjonist).

Dugnadsansvarlig i denne runden, Øystein Dybesland er så absolutt positiv.

– Vi ser jo hvordan flere klubber som for eksempel IK Våg har sitt eget løypeutvalg som fungere meget bra både jobbmessig og sosialt. Vi ser at behovet for et løypeutvalg er tilstede både i bydelen Søgne og Songdalen så det er ikke unaturlig at dette i fremtiden kan være en oppgave (undergruppe i SSOK) for klubbens (pensjonerte) O-løpere, kommentere Øystein Dybesland som hadde ansvaret for vårens løyperydding.

Kartutsnitt fra siste utgaven av turkartet Rossevannet.
Powered by Labrador CMS