Kystverket advarer: – Se opp for flytende gjenstander i sjøen

Publisert

– Kystverkets sjøtrafikksentral i Horten har fått en rekke meldinger om trær og vrakrester i sjøen fra Kristiansand til svenskegrensen etter ekstremværet Hans, og det er ventet å øke de neste dagene. Nå advarer de fritidsbåtførere på Sør- og Østlandet om farene som truer, melder sentralen onsdag ettermiddag..

«Ikke alle fritidsbåtførere har tilgang til navigasjonsvarsler eller meldinger fra kystradio, derfor ber Kystverket nå alle fritidsbåtførere være ekstra oppmerksomme på drivgods.»

– Det kan være tømmerstokker, planker eller andre gjenstander som har kommet ut i sjøen etter flommen de siste dagene. Slike gjenstander kan føre til uhell og skape farlige situasjoner for både store og små båter. Det begynner også å bli tidlig mørkt om kveldene og da er det vanskelig å se disse gjenstandene, forteller Paul Willy Paulsen, sjøtrafikksentralsjef i Horten VTS.

– Skal du ut med båt de nærmeste dagene, er rådet fra Kystverket derfor å være ekstra oppmerksom, tilpass hastigheten og løft blikket, står det videre i meldingen.

Powered by Labrador CMS