Sigrun Sæther (Krf) er bystyrerepresentant og fra Søgne.

«Våre fantastiske eldre»

Publisert

Bystyrerepresentant Sigrun Sæther har en interpellasjon hun leser i bystyremøtet onsdag. Ordfører skal svare på en interpellasjon. Sæther har forhåndsendt denne til N247:

«Jeg møtte på en pasient på 96 år på sykehuset, der jeg jobber. Han bodde hjemme, ingen kommunal hjelp, trente spinning og romaskin tre dager i uka på treningssenter.

Det er veldig gøy! Og spreke, oppegående eldre har vi mange av. Det må vi huske på når vi snakker om ,og bekymrer oss for, eldrebølgen som skal skylle innover landet og utfordre helsevesenet vårt.

Vi kommer til å være mange flere eldre og færre hender som kan gi helsetjenester til disse.

Kommunen ønsker at eldre skal få bo lengst mulig hjemme, og det ønsker de aller fleste eldre også. Føler de seg trygge og ivaretatt, kan de nettopp det.

To viktige forutsetninger må være på plass for at eldre kan ha et godt liv hjemme;

Unngå at de faller og slår seg og brekker noe. Det er en vanlig årsak til innleggelse på sykehus. Nok mat og drikke slik at de ikke blir underernærte, uttørret og deretter syke. Mine to spørsmål til ordfører er hvordan jobber kommunen med disse to konkrete problemstillingene? Og hvordan kan kommunen bidra til å involvere nettverk og frivillige rundt den eldre? Denne utfordringen må vi møte sammen. Kommunen skal ta sin bit.

Frivillige organisasjoner og menigheter blir nok enda viktigere, men kanskje vi alle må ta et større ansvar for familie, venner og nabo?»

Med vennlig hilsen

Sigrun Sæther

Bystyrerepresentant KrF

Powered by Labrador CMS