Øystein Tjomslands superhest Tangen Bork leverte sitt livs løp søndag med Kusk Tom Erik Solberg i sulkyen.

Tjomsland vant millionløpet

Publisert
Kusk Tom Erik Solberg (t.v.) var ikke sen om å skryte av den sørlandske suksesstreneren Øystein Tjomsland etter at seieren var sikret.

Øystein Tjomslands superhest Tangen Bork leverte sitt livs løp søndag og vant storløpet Elitkampen på Solvalla Travbana med en million kroner til vinneren.

Den siste helgen i mai hvert år rettes hele verdens travøyne mot Solvalla Travbana i Stockholm. 30.000 mennesker samles rundt travovalen i Bromma når verdens beste hester setter hverandre stevne i storløp etter storløp. I sentrum søndag ettermiddag; en 53-åring fra Søgne og hans superhest Tangen Bork.

-En utrolig trener!

Etter en ulidelig spennende oppløpsduell mellom sørlandshesten og den finske topptraveren Evartti viste Tjomsland-traveren seg sterkest og stakk av med seierssjekken på en million kroner i det høyest doterte kaldblodsløpet som kjøres. Kusk Tom Erik Solberg var ikke sen om å skryte av den sørlandske suksesstreneren etter at seieren var sikret.

- Øystein er en helt utrolig trener! Han presenterer disse hestene i toppskikk hver eneste gang, det er bare å ta av seg hatten, sa Solberg.

Seier nummer to i storløpet

Seieren i Elitkampen var den andre i karrieren for Tjomsland, som selv kusket fenomenet Tekno Odin til seier i 2013.

- Det er det største løpet man kan vinne med en kaldblodshest, dette er utrolig stort, understreket sørlendingen etter at Tangen Bork rekordforbedret seg til fantastiske 1.18,6a/1640 meter, kun ett tidel bak løpsrekorden til finske Vitter fra 2016.

Om to måneder kan sørlandspublikummet nyte Tangen Bork på hjemmebane da han jakter sin andre strake NM-seier under Sommertravet på Sørlandets Travpark.

Powered by Labrador CMS