Blant rundt 200 «folkeender» og 700 «bedriftsender» var det fem år gamle Ariel som hadde kjøpt årets raskeste and og kunne ta med seg hjem et gavekort på 3.000 kroner.

Ariel (5 år) vinner av årets andeløp

Publisert
Søgne turnforenings stand var svært populær blant de yngre festivaldeltakerne søndag.

Med opp mot 200 solgte endre til private, «folkeender» som arrangørene kaller deltagerne i denne klassen, og 700 bedriftsender solgt til lokale næringsdrivende, kan Elvefestivalen også i år sette av et pent beløp til lokal frivillighet.

I klassen for «folkeender» var det anda som var kjøpt av fem år gamle Ariel som krysset mållinjen i Søgne-elva først etter at den gule flokken hadde fått hjelp ut av bakevjen vinden førte den inn i, og en fornøyd femåring kunne stolt ta med seg hjem et gavekort på kroner 3.000.

Om ikke bedriftsklassen ble et rotterace, var det i alle fall tett mellom de små gule de de nærmet seg mållinjen, og vinneren i år var for anledningen i leietjeneste for Søgne og Greipstad sparebank. Den lokale banken bør snarest rydde plass i utstillingen og vente på at det blir deres tur til å vise frem pokalen som nå vandrer videre etter ett år hos Aamodt bygg.

Opp i høyden med Søgne klartreklubb.

På tross av flere konkurrerende arrangement som sammenfalt i tid, var årets Elvefestival godt besøkt i det sommerlige septemberværet søndag. Selv med noen sykdomsforfall fra utstillere i siste øyeblikk, hadde årets festival også i år nykommere på arenaen og representerer et bredt utvalg av frivilligheten i bydelen.

– Det ser i alle fall ut til at de som er her koser seg og har det kjempegøy. Flere av de frivillige lagene som har vært her i år stiller opp med aktiviteter som tiltrekker mange barn og unge, og ikke glem at det serveres kjempegod mat i kafeen her på Søgne gamle prestegård, sier Heidi Johansen og Phally Long Prum fra frivillighetsenheten i Kristiansand kommune til N247.

Innslaget fra Vitensenteret er spektakulært og uhyre populært blant de unge. Her ble det lovet en skikkelig «hot» rett, og kokeboka ble i alle fall skikkelig «hot».
Mange frivillige lag og foreninger deltar i gjennomføringen av Elvefestivalen. Det er 1. Søgne sjø som tar seg av det praktiske med å sette ender ut i elva og få disse tilbake på land etter målgang. Bedriftsklassen i andeløpet bidrar sterkt med midler til den lokale frivilligheten og ble i år støttet av: Mur i Sør, Aamodt Bygg, Sparebanken Sør, Tappen på Lunde, Per Try, Byggmester Bakkevold, Byggmakker Søgne, Coop Mega, Bilen Din, TMH Kran og Transport, Elon, Sør Tre AS, Gave og Interiørhuset AS, Repstad Eiendom AS, Gaven, Søgne og Greipstad Sparebank, Intersport Tangvall, og PK Entreprenør.
Powered by Labrador CMS