- En avtale kommunen nok synes ble litt dyr

Publisert

Etter lengre tids forhandlinger har Søgne Fotballklubb landet en avtale med Kristiansand kommune om erstatning for det anlegget klubben har disponert på Tangvall frem til byggingen av av det nye skolesenteret ble satt i gang på sensommeren 2020.


- Hva avtalen innebærer rent økonomisk får du lete opp selv, sier en lattermild idrettssjef Øystein Glad til N247 fredag ettermiddag.
Avtalen ble underskrevet like før påske og betyr at planleggingsarbeidene med nytt klubbhus og fotballhall ved Toyota-banen kan starte. Det gamle klubbhuset blir jevnet med jorden førstkommende mandag eller tirsdag.
Glad understreker at anlegget blir et skikkelig løft for fotballklubben, og han er imponert over alt som skjer på Tangvall.
- Tangvall blir jo skikkelig flott. Hele anlegget, inklusive ny skole, nytt klubbhus, fotballhall, nytt stadion og et nesten «nytt» sentrum er imponerende. Jeg vet at dette har vært en tøff sak for klubben, men nå er alle parter fornøyde, selv om nok kommunen har en liten følelse av at avtalen med Søgne FK ble litt dyr, men slik er det jo alltid, sier han.
Fornøyd
Styreleder Stig Trydal i klubben smiler fra øre til øre når vi spør hvordan avtalen er kommet i havn.
- Jeg kan ikke si så mye om prosessen. Det jeg kan si noe om er hvilket løft dette blir for alle idrettsglade ungdommer i bygda. Vi er overbevist om at vi får en økning i antall medlemmer etter hvert som anleggene blir bygget ut. Like før jul var også ordfører Jan Oddvar Skisland til stede under forhandlingene, og hele denne prosessen har skutt fart det siste halvåret, sier han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Idrettssjef Øystein Glad måtte ta en selfie sammen med styreleder i Søgne FK, Stig Trydal foran det gamle klubbhuset som rives tidlig i neste uke. (Foto: Nicolai Prebensen).
- Ordføreren er løsningsorientert og har fulgt godt med i prosessen. Det har nok også bidratt til at styrelederen i klubben er såpass fornøyd som han er nå. I tillegg vil vi legge nytt kunstgressdekke på Murisør-banen, men det må vente til grunnarbeidene med det nye skolesenteret er ferdig. Det skal blant annet legges nytt ledningsnett under banen, så vi håper nytt dekke kan ligger klart i løpet av 2022, sier Glad videre.
Trydal håper på en rask planleggingsprosess på det nye anlegget ved Toyota-banen.
2022
- Vi starter opp planleggingen nå og håper på en ferdigstillelse av nytt klubbhus og fotballhall i løpet av 2022. Vi har fått midler til en god start på prosjektet, men vi må ut til næringslivet i bygda for å få dette helt i boks. Vi har veldig gode støttespillere nå, og jeg har stor tro på at disse er der når vi nå står overfor tidenes løft for klubben. Dette betyr også mye sportslig for oss, så fremtiden ser svært positiv ut nå, avslutter han.
Sist oppdatert 16.04.2021 klokken 17:41 av Nicolai Prebensen
På høy tid: Det gamle klubbhuset ligger nå inneklemt mellom bygningsmassen til det nye skolesenteret på Tangvall og det er på høy tid at en avtale mellom kommunen og klubben ble undertegnet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS