- En hamrende uakseptabel svikt fra veimyndighetene

Publisert

I 30 år har det pågått planleggingsarbeid for å utbedre fylkesveien vest for rundkjøringa på Flekkerøy. 
Første del er gjennomført og godt mottatt av befolkningen. Når står den resterende og verste delen igjen. Fylkeskommunen har bestemt at reguleringen ikke skal dekke hele strekningen frem til Åshavn. 
Strekningen som det nå er satt i gang planlegging av omfatter langt færre boliger enn strekningen som myndighetene ikke ønsker å regulere. 
- Det vi er vitne til er faktisk en alvorlig svikt fra veimyndighetenes side. Her virker det som om veieier forsøker å dukke unna det lovpålagte ansvaret de har for myke trafikanter på denne veien. Når vi vet at marsjordren til å innlede dette planarbeidet ble gitt av et enstemmig bystyre for ikke mindre enn 16 år siden, skjønner vi at noen har lagt bort og forsømt et for oss svært viktig planleggingsarbeid.
Dette sier en oppgitt Frode Stokkeland som var styremedlem i Flekkerøy Vel den gang bystyret vedtok dagens reguleringsplan for den omstridte fylkesveien vest på Flekkerøy.  Velforeningen var den gang dypt skuffet over at reguleringen, som nå attpåtil må gjennomføres på nytt, kun omfattet cirka 80 % av veiens utstrekning. Den verste delen sto faktisk igjen, da som nå. De fikk derfor gehør fra bystyret som enstemmig vedtok at det resterende planarbeidet måtte få fokus fra administrasjonen.
- Gitt all folkelig fornuft, og de gode erfaringene nasjonen har hatt med at Nye Veier faktisk planlegger og gjennomfører hele veistrekk under ett, bør våre politikere i kommune og fylkeskommune nå rope opp og ta ansvar for at også denne trafikkfarlige fylkesveien blir regulert og oppgradert i sin helhet. Vi kan ikke akseptere at feilen fra 2005 gjentas i 2021. Skulle det skje, tilsier all erfaring at den klart farligste delen av veien ikke blir oppgradert før tidligst om 20 år, og det er bare hamrende uakseptabelt, avslutter Stokkeland.
Artikkelen fortsetter under bildet.
For fire år siden var flere av beboerne i boligfeltet på enden av veien samlet i Åshavn for å markere sin misnøye mot tilstanden til fylkesveien. (Faksimile fra Flekkerøyposten).
- Vi som sitter i dagens styre i Flekkerøy Vel opplever at de som bor i det kommunale boligfeltet på enden av fylkesveien nesten ikke kan tro at planleggingsarbeidet ikke skal ta med seg den farligste delen av veien, og både styrets, beboernes og øyfolkets avmaktsfølelse er derfor omfattende. 
- Unisont politikerkorps
- Spesielt gjelder dette siden et unisont politikerkorps lovet oss at nå var det Flekkerøys tur i folkemøtet vi arrangerte for to år siden. Vi oppfordrer derfor hver og en av dere som har makt og myndighet til å korrigere kursen her, til å gjøre nettopp det. Slik at vi både får planlagt og oppgradert hele veien så snart som overhodet er mulig, og maks innen fem år konkluderer en bestemt leder i Flekkerøy Vel, Frode Andersen.  
Bussen viser hvor trangt det er på veien som ikke skal reguleres. (Foto: Arild Hansen)
Powered by Labrador CMS