- Endelig åpner vi dørene til museet

Publisert

- Søndag 12. juli åpner vi endelig dørene til Søgne Bygdemuseum igjen. Museet er flyttet fra Lunde stokk for stokk. Det har vært et enormt arbeide, men nå gleder vi oss til endelig å kunne sette bygget i drift igjen, sier kulturkonsulent Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen.


Hun er prosjektleder ved museet.
Flyttejobben startet i slutten av august 2019,  og museet ble møysommelig bygget opp igjen i eplehagen på Søgne gamle prestegård gjennom vinteren. 30. januar var det tid for kranselag. Nå er jobben ferdigstilt, og førstkommende søndag skal altså museet åpnes offisielt.
- Klokken 11.00 til 12.30 åpner vi dørene for omvisning med guide i små grupper av smittevernhensyn. Klokken 13.00 til 14.00 blir det åpningsseremoni i Amfiet. Det skal også serveres kake og smakebiter fra den nye bakerovnen i museet etter åpningen, fortsetter hun.
Smittevernreglene tilsier at det ikke skal være flere enn 200 mennesker til stede på utendørsarrangementer, og kulturkonsulenten ber publikum om å melde seg på arrangementet med navn og telefonnummer på epost: booking.sgp@kristiansand.kommune.no
- Under åpningsseremonien blir det åpningstale ved leder av kulturutvalget i kommunen, Bjørn Egeli. Arkeolog Frans Arne Stylegard forteller om historien bak museet og flytteprosessen. Videre blir det «historier fra en gammel nabo» ved Reidun Ertzeid, og vi får også allsang. Kystkvinnene overleverer sitt store bidrag til bakerovnen, og de fem frivillige som har stått for mye av arbeidet med museet blir takket for jobben, forteller Leithe Abrahamsen. 
Velkommen
Hun ønsker alle velkommen til åpningen og minner om påmeldingen i forkant av begivenheten.
Bildet under: - Det var en kamp i fire år, men med stor støtte fra historielaget og ikke minst Kenneth Harbak i gamle Søgne kommune fikk vi det til. Derfor er dagen i dag stor for oss. Jeg var redd for at dette aldri skulle bli noe av, at museet skulle råtne på rot på Lunde. Den kvelden Kenneth Harbak sendte meg fremdriftsplanen for flyttingen tok jeg meg en god pjolter og kunne endelig slappe litt av, sa Svenn Aadne Nilsen i Søgne Historielag under kranselaget på bygdemuseet 30. januar.
Kulturkonsulent Karen Elisabeth leithe Abrahamsen ønsker velkommen til åpning av Søgne Bygdemuseum søndag 12. juli. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS