Konsernsjef Steffen Syvertsen i Å Energi t.v., Sunniva Whittaker, rektor ved Universitet i Agder, og Bjarne Skeie i Skeiegruppen.

Oppretter Norges første havvindutdanning

Publisert

– Å Energi, Skeiegruppen og Universitetet i Agder rigger regionen for et nytt industrieventyr. Nå går de sammen om landets første spesialiserte utdanning innen havvind, skriver energiselskapet i en pressemelding torsdag morgen.

Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II ble de første utlyste områdene for fornybar energiproduksjon til havs, og nylig foreslo Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) 20 nye områder. Havvind forventes derfor å bli en stor og viktig industri som vil skape titusenvis av nye, grønne jobber i Norge.

– For å realisere Norges neste industrieventyr har vi behov for spisskompetanse på havvind. I dag finnes det ikke et fullverdig studietilbud, og derfor går vi i Å Energi sammen med Skeiegruppen og Universitetet i Agder for å opprette landets første spesialiserte havvindutdanning. Havvind vil i tillegg til å skape arbeidsplasser, endre energisystemet i tiårene som kommer. Derfor ønsker vi å tilrettelegge for utdanning, forskning og innovasjon på havvind, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi i meldingen.

Partene går i første omgang inn med til sammen mellom 25-30 millioner kroner for å realisere havvindutdanningen.

Ny industri krever ny kompetanse

Havvindutdanningen vil blant annet bestå av masterprogrammer innenfor offshore-energi og havvindspesialisering. Om alt går som planlagt vil utdanningen starte opp høsten 2024.

– Utdanningstilbudet vil bidra til at Agder tar en ledende nasjonal posisjon på havvind. Universitet i Agder har en naturlig rolle for at det bygges sterke kompetansemiljøet i regionen. Det legger grunnlaget for nye arbeidsplasser og grønn verdiskaping både lokalt og nasjonalt, utdyper Sunniva Whittaker, rektor ved Universitet i Agder (UiA).

Powered by Labrador CMS