Økt produksjon og solid overskudd i første kvartal

Publisert
Konsernsjef i Å Energi, Steffen Syvertsen.

– Å Energi leverte et underliggende resultat på 541 millioner etter skatt for årets første kvartal. Bak de gode tallene ligger en vinter med mye nedbør som medførte økt produksjon, skriver energiselskapet i en pressemelding fredag.

De neste 10 årene planlegger Å Energi å fortsatt investere tungt i mer nett og vannkraft. Fennefoss kraftverk i Evje og Hornnes ble satt i drift i fjor.

Konsernet leverte et underliggende driftsresultat på 1 924 millioner kroner (2 598 millioner kroner). Det ga et underliggende resultat på 541 millioner kroner (710 millioner kroner) etter skatt.

– Mye nedbør i både Agder og Buskerud førte til at vi produserte mer vannkraft de tre første månedene i år enn samme periode i fjor. Til tross for lavere kraftpris, bidro dette til et sterkt resultat innen vannkraft, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi.

Første kvartal i fjor var kraftprisen i Sør-Norge over 1 krone per kWh. Årets første kvartal viser priser som er nesten halvert sammenlignet med samme periode i 2023.

- Noe av årsaken er en mild vinter i Europa og derfor lavere gasspriser. Dette, i kombinasjon med vedvarende høye kostnader på teknologi, høye renter og fortsatt geopolitiske usikkerhet, gjør markedsforholdene for nye investeringer krevende og uforutsigbare. Samtidig opplever Å Energi og bransjen høy etterspørsel etter fornybar kraft for å nå klimamål, sikre arbeidsplasser og utvikle ny industri, forklarer Syvertsen.

Powered by Labrador CMS