Songdalen skolekorps under en tidligere øvelse på Sygna kultursenter.

– Utrolig stas da de ringte og sa vi var trukket ut

Publisert Sist oppdatert

Songdalen Skolekorps ble i helgen tildelt 50.000 kroner etter å ha sendt inn en søknad om støtte til å kunne kjøpe nye uniformer, og da særlig til aspirantene som har manglet dette.

Det er styreleder Renathe Sand som ble oppringt av P4 og som fikk beskjeden «på luften». Det utløste stor begeistring, ikke minst da nyheten ble delt med korpsmedlemmene og foresatte.

– Korpsbevegelsen spiller en sentral rolle i mange lokalsamfunn, og mange artister har startet sin karriere i et korps. Entelios ønsker å bidra til at flest mulig barn og unge inspireres til å stå i en aktivitet over tid, og vet at spesielt for de minste barna kan det være stas å kunne trekke i samme uniform som sine litt eldre forbilder – særlig på 17.- mai, sier selskapets kommersielle direktør Harald Steinsholt.

Entelios og P4

Det er Entelios, Norges største leverandør av strøm til bedriftsmarkedet og som også er en del av Å Energi, et av landets største energikonsern, som står bak dette initiativet. De seneste fem månedene har Entelios i samarbeid med radiokanalen delt ut 50.000 kroner direkte i sendingene på lørdager og søndager i perioder fra sommeren og frem til nå. Dette som et resultat av at man anerkjenner viktigheten av et godt lokalt, frivillig tilbud til barn og unge over hele landet.

Samtidig er det også en konsekvens av den såkalte «dyrtiden» som nå preger mange klubber, lag og foreninger. Derfor ønsket man å imøtekomme de som på en god måte kunne begrunne behovet for en økonomisk håndsrekning akkurat nå.

P4 har gjennomført noen tilsvarende kampanjer med andre aktører opp igjennom årene, men sier de «aldri har sett tilsvarende respons som nå». Totalt har det nemlig kommet inn langt over 3206 søknader om støtte.

Mer enn 2.000 søknader

– Da vi startet kampanjen rett før sommerferien, rant det inn søknader i et omfang vi faktisk nesten ikke har opplevd tidligere, sier den folkekjære programlederen Morten Scott Jansen i P4.

– Rundt 2.000 søknader kom da inn på halvannen måned. Etter oppstart sent i august strømmet søknadene inn i uforminsket styrke. Bare i løpet av den første uken kom det inn 250 nye søknader. Slik har det fortsatt og vi synes det er ganske formidabelt, sier Scott Jansen.

– Vi oppfordrer foreninger og lag over hele landet til å fortsette å søke, det er fremdeles mye penger igjen som skal deles ut til gode formål, sier Harald Steinsholt i Entelios og legger til at det absolutt ikke er noen enkel oppgave å trekke ut noen få vinnere.

Harald Steinsholt er kommersiell direktør i selskapet Entelios.

– Blant alle søknadene vi finleser, er det svært mange gode formål vi gjerne skulle støttet. Den betydelige søkermassen forteller oss at vi har truffet med en håndsrekning i den såkalte dyr-tiden hvor priser på veldig mange av innsatsfaktorene også frivilligheten er avhengig av øker. Som kjent kan ingen gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Derfor gleder vi oss til å gå igjennom nye søknader og bidra til at flere gode, lokale frivillige prosjekter kan realiseres, sier Steinsholt.

– Mange nye aspiranter

– Vi var så utrolig heldige å få hele 13 nye aspiranter denne høsten. I tillegg til den vanlige blå uniformen har korpset også t-skjorter og en egen korpsgenser vi bruker ved litt mindre høytidelige anledninger. Med så mange nye blir det fort tomt i hylla. Da vi hørte om muligheten på P4 så vi muligheten for å kle opp aspirantene slik at de i alle fall får en korpsgenser og føler tilknytting og samhørighet med resten av korpset, sier styreleder Renathe Sand til N247.

Styreleder i Songdalen skolekorps, Renathe Sand og kasserer i korpset Tom Inge Larsen.

Styrelederen er klar på at det er instrumenter som er det aller viktigste for korpsmedlemmer, men hun legger til at det ikke tar lang tid før de nye unge aspirantene spør etter genser og uniform.

– Det var derfor utrolig stas da de ringte oss og fortalte at vi var trukket ut. Nå har vi mulighet for å bestille opp bekledning, og det blir veldig gøy. Korpset sender en stor takk til Entelios og P4 som nå hjelper oss godt med uniformer til musikantene, sier styrelederen.

Powered by Labrador CMS