Fant den savnede dykkeren

Publisert

Dykkere fra Søgne Dykkerklubb fant fredag ettermiddag den savnede Ole Jørgen Hageli Quarg fra Risør. 20-åringen ble funnet på 40 meters dyp ikke langt fra stedet han forsvant for kameratene kvelden den 5. oktober.


Nytt søk
Det var Søgne Dykkerklubbs medlemmer som tidligere denne uken bestemte seg for at de ville gjøre et nytt forsøk på å finne den savnede dykkeren. Fredag ettermiddag søkte Karl Klungland og Jan Kristoffersen etter mannen ved Midtboen på Songvårfjorden.
- Søket ble gjort på frivillig basis og politiet var orientert. Vi fant ham på 40 meters dyp på vei opp under dekomprimeringen, sier Klungland på telefon fra Søgne Dykkerklubbs båt.
Massiv aksjon
Det var om kvelden den 5. oktober at den 20 år gamle dykkeren ble meldt savnet av kamerater og det ble umiddelbart satt i gang en massiv lete- og redningsaksjon.
- Vi synes det er riktig å gjøre nok et forsøk på å finne den savnede dykkeren, sa Karl Klungland i Søgne dykkerklubb til N247 fredag ettermiddag før dykket fant sted.
- Det går en kløft ned mellom staken på Midtboen og Vestre Fiske og den er dyp. Vi skal ned på forholdsvis dypt vann for å se om vi kan finne noe der, sa Klungland videre.
Øvelsesdykk
- Vi tar dette som et øvelsesdykk i klubbregi og det blir et veldig teknisk dykk. Det er dypt i området og dykk som dette krever mye og planlegges nøye i forkant. Vi kommer til å være i vannet rundt et par timer og håper selvsagt at vi finner 20-åringen, sa han.
Kl. 14.25 fredag ettermiddag gikk Karl Klungland og Jan Kristoffersen i vannet.
Erfarne
- Begge to er svært erfarne dykkere og er selvsagt sertifisert for denne type dykking, sa Steinar Monsen og Tom Erik Dønnestad som også deltok i søket. De hadde ansvaret for det operative ombord i dykkerklubbens båt.

Lettelse
Operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder OPS sier til N247 at de pårørende er varslet.
- De uttrykker en enorm lettelse og takknemlighet overfor Søgne Dykkerklubb og den jobben de har gjort. Dette er noe jeg støtter fullt ut og roser klubben for det de har fått til, sier operasjonslederen. 
 
Hentet opp
Sent fredag kveld melder politiet på Twitter at mannen er hentet opp med bistand fra dykkere fra KBR Kristiansand Brann og Redning.
 
Bildet under: Karl Klungland og Steinar Monsen planlegger dykket.
Sist oppdatert 24.10.2015 klokken 03:13 av Endre Ottem
Karl Klungland og Tom Erik Dønnestad på Høllen brygge fredag ettermiddag. Bildet er tatt før søket etter den savnede 20-åringen fra Risør startet. (Foto: Nicolai Prebensen)
20-åringen ble funnet i nærheten av stedet der han forsvant for kameratene sine for snart tre uker siden. (Foto: Kart med tillatelse fra Kystverket)
Powered by Labrador CMS