Leder i Søgne dykkerklubb, Karl Klungland under Havmonsteruka i 2023.

Dykkere og elever er klare for Havmonsteruka

Publisert

Fredag starter vårens «skitneste» eventyr når Søgne Dykkerklubb kommer til farsund-skjærgården for å delta under årets «Havmonsteruka». Sammen Farsund Ungdomsskole, lokale krefter skal dykkerklubben nok en gang rydde skjærgården for spøkelsesredskaper og annet maritimt avfall.

– Dette er det fjerde året vi kommer til Farsund for å delta i denne viktige dugnaden, sier leder Karl Klungland i Søgne Dykkerklubb.

I løpet av de årene dykkerklubben har vært i Farsunds vakre skjærgård så er det tatt opp vel 450 fiskeredskaper og flere tonn annet maritimt avfall fra havets bunn.

– Vi har ryddet planmessig store deler av skjærgården, men mye gjenstår. Det at vi har lykkes så godt med dette arbeidet i Farsund har uten tvil sammenheng med det tette og gode samarbeide vi har hatt med lokalt næringsliv, Farsund kommune og frivillige organisasjoner, fortsetter Klungland.

Lokal iver

Uten den lokalen iveren til å delta i dette arbeidet hadde ikke dette vært mulig.

– Stor honnør til alle som deltar og ikke minst til Farsund ungdomsskole som hvert år arrangerer Havmonsteruka, som er motoren i dette viktige arbeide. Det vi til sammen får til i Farsund blir lagt merke til lagt utover Lister-regionens grenser, avslutter Karl Klungland.

I år deltar om lag 70 elever fra ungdomsskolen på mandag og tirsdag. Ungdomsskoleelevene blir med i følgebåtene og målet er at alle elever skal kunne komme en tur om bord i dykkerbåten og se hva som foregår der.

Powered by Labrador CMS