MS Romantika til kai i Kristiansand tirsdag..
MS Romantika til kai i Kristiansand tirsdag..

Oppdatert: – Ingen hjelp å få

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert: N247s journalist, Jon Aamodt dro med MS Romantika fra Kristiansand til Emden i Tyskland tirsdag kveld. Ved ankomst onsdag formiddag stilte rederiet med shuttlebuss for å frakte de passasjerene som ønsket det til sentrum av byen.

Rederiet skulle stille med shuttlebuss for retur til ferja klokken 15.30. Den kom aldri.

– Vi fikk lov til å komme ombord i ferja for å hente ut bagasjen vår, men det er den hjelpen vi fikk. Nå jobbes det intenst med å finne en alternativ transport hjem til Søgne, og hele familien er i sving for å finne en reiserute hjem. Denne reisen blir ikke dekket av reiseforsikringen, sier Jon Aamodt til N247 onsdag kveld.

Han og reisefølget har tatt inn på hotell sammen med flere nordmenn som skulle returnere til Kristiansand med MS Romantika torsdag ettermiddag.

Tidligere onsdag: I april 2022 åpnet ferjeruta mellom Norge og Nederland. Ferja med plass til 1.500 passasjerer og 350 biler skulle tre ganger i uken trafikkere strekningen mellom Kristiansand og Eemshaven.

- Vi bringer Europa nærmere Kristiansand og Sør-Norge. Etter en behagelig sjøreise og en god natts søvn, er du plutselig bare noen timers tog- eller biltur unna en rekke spennende europeiske destinasjoner, sa Bart Cunnen, administrerende direktør i Holland Norway Lines den gang.

Nå har rederiet søkt den nederlandske retten om å få stoppe betalingene og seilingene er kansellert fremover. Passasjerene sitter i skrivende stund uten tilgang til ferja som ligger i Emden i Tyskland. Selskapet melder også på egne hjemmesider at passasjerene må finne alternativ reise hjem selv.

Ferga blir liggende til kai fremover, skriver selskapet videre på hjemmesiden.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Klokken 16.44 melder N247s reporter som var med på seilingen fra Kristiansand til Emden tirsdag ettermiddag at passasjerene nå har fått kommet ombord for å hente bagasjen.

Powered by Labrador CMS