Festdag for sang- og musikklivet i Søgne

Publisert

Lørdag 27. april inviterer sang- og musikklivet i Søgne til det som nå har blitt en tradisjon: Sang- og musikkens dag. Det er fjerde gang etter oppstarten i 2016 at dette arrangementet går av stabelen i Søgne. Konsertene og forestillingene foregår ute på torvet på Tangvall og inne i biblioteket.
Program for dagen er som følger:
11.00 Søgne skolekorps
11.30 Søgne musikkorps
12.00 Kulturskolen - break, sang, dans og musikk
13.00 Søgne bygdekor
13.30 Dansegruppe Songdalen
14.00 Agder Folkehøyskole
- Koordinert tilbud til lokale musikere
- Vi prøver å legge til rette for lokale sangere og musikere som ønsker å fremføre og vise fram den musikken de holder på med, sier Roar Borøy på vegne av Søgne musikkråd som koordinerer arrangementet. 

Han legger til at når en dansegruppe fra Songdalen i år deltar, er det første gang et ensemble fra nabokommunen er med på arrangementet i Søgne. 

Fast innslag i musikklivet
Svenn O. Pedersen som selv spiller i både Søgne Messingensemble og Søgne Musikkorps er den som opprinnelig var initiativtaker til arrangementet.

- Det er et arrangement som er lett å få til. Vi er til stede, spiller, og det hele skal foregå på en avslappet og uformell måte. Vi har ingen som leder dagen og vi vil vise publikum at vi spiller noe annet enn bare marsjer på 17. mai, sa Pedersen til N247 i forkant av arrangementet for to år siden. 

Siden den gang har arrangementet vokst seg stadig større og når det i år arrangeres for fjerde gang tyder alt på at denne markeringen blir et fast innslag fra musikklivet i den nye storbyens vestre bydel. 
Musikkens dag arrangeres på Tangvall lørdag 27. april 2019. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS