.
Det er trøkk i musikken når møtene settes igang. her under ledelse av Jon Øyvind Stokkeland (31) sammen med Helene Brastad (17), Sara Elisabeth Jacobsen (21) og Elisabeth Buljo (16)

«Pitstop er stedet for deg…»

Publisert
Årets «Tribes» var rød, grønn og blå! Fra venstre: Thea Elisabeth Askeland (14, Mandal), David Kroslid (17, Lyngdal), Sara Elisabeth Jacobsen (21, Søgne), Mina Severinsen (15, Søgne), Elisabeth Buljo (16, Lyngdal), Kaleb Vrabel (17, Lyngdal).

«...som vi ha Jesus med på din vei», synges det i festivallåten til ungdomsfestivalen Pitstop!

Fra torsdag til søndag har over 100 ungdommer deltatt på Pitstop. Arrangør av festivalen er Oasenkirka sammen med Filadelfia Lyngdal. De har hatt sin base på Oasen Skole Birkelid, hvor dagene startet med morgensamling før en dag full av aktiviteter som paintball, klatring og svømming. På kveldene er hovedsamlingen i Oasenkirkas lokaler på Linneflaten. Festivalen, som det nærmer seg tjue år siden ble arrangert for første gang, ønsker å vise ungdommene et kristenliv som er attraktivt å leve.

Talerne i år var Daniel Sæbjørnsen (kjent fra podcasten «Bibelen på ett år»), Hans Martin Skagestad (leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering) og Zoé Kristiansen (Troens Bevis Ung). Alle tre har en lidenskap om å formidle budskapet om Jesus. I tillegg spilte et sammensatt band fra Oasenkirka og Filadelfia Lyngdal opp til både dans og meningsfylte låter.

Sitat av deltaker og gruppeleder Lilli-Othile Nibe-Svendsen (17)-

– Pitstop var uten tvil sommerens høydepunkt for meg! Jeg synes det er så herlig at så mange ungdommer med samme verdier kommer på leir og har det gøy sammen samtidig som vi har Jesus i fokus, sier hun.

Årets festivalsjef, Kai Arne Martinson, sier han sitter igjen med mange inntrykk og forteller om tilbakemeldinger fra foreldre at de har fått hjem noen meget trøtte og veldig fornøyde ungdommer.

Hvert kveldsmøte starter og slutter med musikk som virkelig setter fart i salen.

– Det å ha slike arrangementer hvor ungdom får møte mange andre ungdommer som deler samme tro betyr mye for denne aldersgruppen. Nå starter snart et nytt skoleår og det å få en slik opptur før skolestart er noe vi også får gode tilbakemeldinger på fra lokale lærere, sier han.

Powered by Labrador CMS