Øystein Tjomsland.

Tjomsland-hysteri i Finland

Publisert
Weikko.

Øystein Tjomslands ubeseirede stjerneskudd Weikko får finnene til å gå mann av huse. I helgen ble et stort arrangement stengt i 10 minutter fordi publikummet heller ville se sørlandshesten trene.

– Det er hysteri her borte, innleder en overveldet Øystein Tjomsland.

Den suksessrike travtreneren fra Søgne har de siste 15 årene dominert nordisk travsport, og har trent frem unikum som Tekno Odin, Tangen Bork og Brenne Borken. I det finskfødte stjerneskuddet Weikko kan Tjomsland imidlertid ha den største publikumsmagneten i sin karriere. Den fire år gamle kaldblodshesten har vunnet samtlige fem løp han har startet i så langt i karrieren, og sin forrige start travet han uhørte 1.19,9. Tiden er kun to sekunder under gjeldende verdensrekord.

Stengte banen for treningsøkt

Den siste uken har Tjomsland-traveren preparert for løp på finsk jord, og selv en treningsøkt får det finske travpublikummet til å ta av.

– De stengte løpsbanen før første løp på V75-arrangementet lørdag under Nordic King-stevnet i 10 minutter for at de skulle se ham trene. Jeg tror nesten ikke det har skjedd før. Det var trampeklapp fra flere tusen mennesker - for en treningsøkt. Det er magisk, forteller Tjomsland fra Finland.

Lett kvalifiseringsseier

F.v. Assistenttrener Christina Lien-Mikkelsen, Øystein Tjomsland, med blomster medeier Emilia Levula og i grå t-skjorte medeier Pekka Lillbacka.

Tirsdag kveld var alvor da Weikko var ute i en kvalifisering til et stort finsk årgangsløp, og Tjomsland-traveren danset unna på lette føtter til overlegen seier. 1.24,4 var kun to tideler bak den gjeldende finske rekorden for fire år gamle hingster og vallaker på mellomdistanse. Nå reiser Weikko tilbake til Tjomslands treningsfilial i Sundsvall før han i neste uke skal ut som stor favoritt i Pikkupelimanni-finalen.

Powered by Labrador CMS