
Fiskeforedling på bensinstasjonen
På en automatisert bensinstasjon i sentrum av Øyslebø er håndtverkere, Lise Lunde (31) og Ingrid Ukkelberg (30) i full gang med å bygge kjøkken og utsalg i lokalene hvor det en gang ble solgt bensinstasjonsvarer og gatekjøkkenmat. Nærmeste nabo er Sparebanken Sør, Nærbutikken og et byggevarefirma. Ellers er det ganske rolig i bygda med 2 200 innbyggere.
Satser friskt
- Det var det første og beste lokalet vi fant, sier søgnejentene da vi besøkte dem på deres nye arbeidsplass onsdag formiddag. - Bensinstasjonen hadde et gatekjøkken som stod som den dagen det ble nedlagt, resten kan du tenke deg selv, sier de. - Det har vært mye rengjøring, men nå har vi begynt å sette inn nytt kjøkkenutstyr. Med investeringer på rundt 900 000 kroner, er jentene klare til å starte matproduksjonen rundt nyttår, og utsalg fra februar neste år.
Fisk, komper og sesongvarer
Ingrid Ukkelberg bor på gård og vil stå for produksjonen av en del grønnsaker. Poteter til kompene håper jentene at de får handlet fra potetbøndene i Søgne.
Catering og utsalg
- Utsalget kommer ikke til å ha åpent hver dag, men vi vil garantert holde åpent fredagene. Da er det mye helgetrafikk til hytteområdene oppover dalen, og hva er vel bedre enn å få med seg ferdig råfersk mat på tur, spør de.
Innovasjon Norge og gründerpris
Lise og Ingrid har fått starthjelp fra Innovasjon Norge, og prosjektet fikk et skikkelig "kick off" da de vant 1. prisen for aller beste idé under gründerkurset "Fra idé til levebrød" i Lyngdal i november.
Det selges bensin her på stasjonen enda. Dere er ikke redde for å få et renn av folk som skal ha hjelp til bilen? Kommer folk inn er det ikke annerledes enn at de går ut igjen med ei fiskekake, ler jentene hjertelig.

