Fiskeforedling på bensinstasjonen

Publisert

På en automatisert bensinstasjon i sentrum av Øyslebø er håndtverkere, Lise Lunde (31) og Ingrid Ukkelberg (30) i full gang med å bygge kjøkken og utsalg i lokalene hvor det en gang ble solgt bensinstasjonsvarer og gatekjøkkenmat. Nærmeste nabo er Sparebanken Sør, Nærbutikken og et byggevarefirma. Ellers er det ganske rolig i bygda med 2 200 innbyggere.


Satser friskt

- Det var det første og beste lokalet vi fant, sier søgnejentene da vi besøkte dem på deres nye arbeidsplass onsdag formiddag. - Bensinstasjonen hadde et gatekjøkken som stod som den dagen det ble nedlagt, resten kan du tenke deg selv, sier de. - Det har vært mye rengjøring, men nå har vi begynt å sette inn nytt kjøkkenutstyr. Med investeringer på rundt 900 000 kroner, er jentene klare til å starte matproduksjonen rundt nyttår, og utsalg fra februar neste år.


Fisk, komper og sesongvarer
- Vi har en avtale med Fiskelaget AS i Mandal og skal grytidlig om morgenen hente fersk fisk, foredle den her på kjøkkenet og frakte varene tilbake til utsalget så fort som mulig. Vi skal produsere kraft til fiskesuppe, koke suppe etter kundenes ønsker, produsere fiskepudding, fiskekaker og fiskegrateng. I tillegg vil vi selge sesongvarer som grønt og frukt, mye egenprodusert, samt vaktel- og vanlige gårdsegg. Jeg har jo selv 60 høns hjemme på Bjølle, så ferske egg er ikke noe problem, sier Lise Lunde. 

Ingrid Ukkelberg bor på gård og vil stå for produksjonen av en del grønnsaker. Poteter til kompene håper jentene at de får handlet fra potetbøndene i Søgne.

Catering og utsalg
- Vi er blitt veldig godt mottatt her oppe, og nå som vi er begynt å innrede lokalene kommer folk innom og spør når vi åpner. Nærmatbutikken er rett over gata, og vi er i samtaler om salg over disk der. I tillegg vil vi satse på catering hvor vi blant annet kan levere varm fiskesuppe i spesialkjeler som holder på varmen, sier Lise og Ingrid.

- Utsalget kommer ikke til å ha åpent hver dag, men vi vil garantert holde åpent fredagene. Da er det mye helgetrafikk til hytteområdene oppover dalen, og hva er vel bedre enn å få med seg ferdig råfersk mat på tur, spør de.

Innovasjon Norge og gründerpris
Lise og Ingrid har fått starthjelp fra Innovasjon Norge, og prosjektet fikk et skikkelig "kick off" da de vant 1. prisen for aller beste idé under gründerkurset "Fra idé til levebrød" i Lyngdal i november.

Det selges bensin her på stasjonen enda. Dere er ikke redde for å få et renn av folk som skal ha hjelp til bilen? Kommer folk inn er det ikke annerledes enn at de går ut igjen med ei fiskekake, ler jentene hjertelig.
Sist oppdatert 11.12.2013 klokken 22.06 av Nicolai Prebensen
Mye er ennå ugjort for Lise Lunde og Ingrid Ukkelberg i lokalene på Øyslebø. (Foto: Nicolai Prebensen)
Ny kjele ble hentet på Modum tirsdag. Nå på plass på "bensinstasjonen" på Øyslebø. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS