I sentrum for satsningen står Jørgen Benestad-Johansen, bosatt i Søgne.

Jakter deltakere til norsk OL-eventyr. Jørgen fra Søgne skal bygge historisk landslag i ny idrett

Publisert Sist oppdatert

– Når sommer-OL arrangeres i Los Angeles om fire år, står idretten flaggfotball på programmet for aller første gang. Nå starter jakten på utøverne som skal danne det historiske norske flaggfotballandslaget, og kjempe om en plass i LA 2028, skriver Torbjørn Årsland i npg.no i en pressemelding mandag.

I sentrum for satsningen står Jørgen Benestad-Johansen, bosatt i Søgne.

– Flaggfotball er en fersk idrett og Norge har en reell sjanse til å komme seg til OL. Dette er en unik mulighet for mannen og kvinnen i gata til å faktisk delta i De Olympiske leker. Og det er også sjansen for et siste eventyr for den som har drevet lenge med en annen idrett, sier Jørgen Benestad-Johansen fra Norges Amerikanske Idretters Forbund.

Inviterer alle til å teste

Fredag 14. juni arrangerer Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF) en såkalt «try-out» på Jordal idrettspark i Oslo. Der kan hvem som helst med en OL-drøm i magen komme og prøve seg i flaggfotball. De som klarer seg best, går videre i løpet som forbundet har lagt opp, og er dermed et lite skritt nærmere en OL-deltakelse i 2028.

– Vi utfordrer både nåværende og tidligere utøvere, både kvinner og menn, fra absolutt alle idretter, til å møte opp 14. juni for å se om de har det som kreves for å sikre seg en plass på det historiske første landslaget i flaggfotball. Dette er muligheten til å bli med på en fantastisk reise som kulminerer med sommer-OL i LA i 2028, sier Jørgen Benestad-Johansen fra Norges Amerikanske Idretters Forbund.

Første internasjonale test for Norges nye landslag blir EM på sensommeren 2025.

Variant

Flaggfotball er enkelt forklart en variant av amerikansk fotball, der de velkjente tøffe taklingene er byttet ut med å nappe flagget fra motstanderen. Alle spillerne bærer et belte med to flagg rundt livet, og når et av disse dette nappes ut, stoppes spillet. Fysisk kontakt er ikke tillatt. Ellers er reglene, og ikke minst den ekstremt hurtiggående taktikken, stort sett de samme som i vanlig amerikansk fotball.

Forbundet håper at folk med bakgrunn fra flere ulike idretter møter opp til try-out 14. juni. Det eneste kravet er at man må være født i 2007 eller senere.

– Det er flere ferdigheter fra andre idretter som kan komme godt med i flaggfotball. Kan du kaste og ta imot en ball, så har du en fordel. Men du bør også være kjapp i beina. Fart, hopp, mottak, smidighet, finter og hurtige taktiske avgjørelser er en svært viktig del av spillet. Utøvere fra håndball, basket, fotball, friidrett og selvsagt amerikansk fotball kan eksempelvis ha gode forutsetninger, men vi har døren åpen for alle som vil prøve seg, sier Benestad-Johansen fra NAIF.

Oslo

Try-out-en til flaggfotballandslaget finner sted 14. juni kl. 18.00 til 21.00 på Jordal idrettspark i Oslo. Arrangementet er en del av NM-helgen i amerikansk fotball for senior og U17, som arrangeres av NAIF på Jordal, lørdag 15. juni kl. 12.00 og 17.00.

De som ønsker å melde seg på try-out i flaggfotball, kan gjøre dette her.

Powered by Labrador CMS