Flekkerøy: Den nye perla ved Krageviga blir kanonbra

Publisert

«Velkommen til krigsminnet «Batteri Flekkerøy». Kystfortet ble bygget her som et vestlig sperrebatteri for hovedinnseilingen til Kristiansand. Som det første tyske kystfort på Agder var dette operativt fra september 1940».
Dette står å lese i innledningen på plakaten som nylig ble satt opp nede ved Krageviga i Lindeskauen. Og for endte gang møttes den gode, gamle, trofaste og spreke dugnadsgjengen opp for å gjøre dette stedet fiks ferdig for turfolket. Før sommeren innhenter øy-folk, og andre turfolk for øvrig, vil dette kanskje bli en av øyas fineste rasteplasser. Både nede langs den brede grusbelagte stien, og oppe ved søndre og nordre kanonstilling, med en fin-fin utsikt utover blant annet byfjorden og Vestergabet.

Tok initiativet
Bjørn Pettersen er idéskaperen bak den enorme dugnaden. Han fikk med seg Thorbjørn Sværd, videre Thomas Birkeli, og så bare «ballet» det på seg. Andre frivillige gutter fra øya kom til, og hvilket arbeid de har lagt ned fra ettersommeren i fjor da det første treet falt til bakken. Stedet, og de mange trappene opp til de to kanonstillingene har vært mye brukt av folk før, men da helst til trening, og gjerne en kjapp tur opp til topps for å nyte utsikten. Nå vil turfolket møte noe helt annet.
- Jeg er imponert. Så til de grader. Dette står det all respekt av, og nå kan bare folk fra øya takke de nevnte gutter for innsatsen, og nyte dette nye flotte stedet vi har fått, sa Tor Fredrik Axelsen, da han tok en liten pust i bakken.
Han er en av sonelederne i Parkvesenet, og i regi av deres arbeid i kommunen skal han være her med gravemaskinen i to dager.

Positive folk
Syv bunkere og to kanonstillinger er om ikke så veldig lang tid ferdig ryddet. Oppe ved den søndre stilling har de ryddet det så flott og fjongt som tenkes kan, og laget både bord og benker ut fra alt trevirke, så folk kan nyte seg en kaffeskvett.
- Er det ikke blitt flott, smiler Thorbjørn Sværd og Trygve Martinsen når N247s utsendte treffer dem på toppen ved den søndre kanonstillingen.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Thorbjørn Sværd (t.h.) og Trygve Martinsen på toppen av søndre kanonstilling ute ved Krageviga. For en utsikt fra dugnadsplass, og for en innsats de legger ned. (Foto: Arild Hansen).
- Og for en utsikt. Dette er øya, ler Thorbjørn.
Visst blir det flott. Så nå kan øya merke inn enda et fin-fint utfartssted på kartet sitt.
- Det har jo vært masse folk her så langt, og flere kommer. Men, de som har vært her ute og «hærpa», flyttet på ting og gjort det surt for oss, kan promte slutte med slikt. Dette stedet er for folk flest, folk som vil ut på tur med familie og venner, og ikke for de som ønsker å lage hærverk, sier Bjørn Pettersen som en appell til de som måtte ha dårlig samvittighet.
Klar med motorsager for rydding av greiner og trestammer. Jan Gustavsson (f.v.), Thomas Birkeli og Bjørn Øverland. (Foto: Arild Hansen)
Tor Fredrik Axelsen er en av sonelederne i Parkvesenet, og skal være her med gravemaskinen i to dager. Han er imponert over dugnadsgjengen. (Foto: Arild Hansen)
Powered by Labrador CMS