Glade Fløy-spillere jublet sammen med sine trofaste medspillere i Rægestimen etter å ha slått Notodden 4-1 på øya lørdag. Foran fra venstre keeper Markus Kristiansen som stod veldig godt mellom stengene. Videre sees målscorerne Kalle Sigurdsen, Preben Hille, Kristian Eriksen og Dirirsa Gamachis.

Fløy avsluttet med både stil og mange smil

Publisert Sist oppdatert
I sommer giftet Fløy-trener Marius Kjørvik Johansen seg med sin Nathalie. Og han fikk som mange ganger tidlige i høst masse gratulasjoner fra henne og andre Fløy-supportere.

Før sesongens aller siste kamp hjemme på Cemo Arena mot Notodden, var Fløy sikret spill i PostNord-ligaen i 2024. Hadde de gått på en smell lørdag, måtte i så fall Træff vunnet med mange og tyve mål hvis de i det hele tatt skulle ha passert de blå og hvite på tabellen på målforskjellen og likt antall poeng (29). Det skjedde selvfølgelig ikke.

Underholdende kamp

Fløy tok initiativet allerede fra første spark på ballen, og de elleve guttene i blå overdeler spilte førstefiolin utover i hele kampen. Helt bakerst fikk øygutten Markus Kristiansen tillit fra start av, og han viste at snekkerfingrene er inntakt med flere flotte redninger. Og, nær sagt som vanlig, var det måltyven Kristian Eriksen som åpnet målshowet etter bare fem minutter i det som skulle bli en svært hyggelig og underholdende fotballkamp, med mange fine finesser og godt spill. Det meste av underholdningen stod hjemmelaget for, og da Dirirsa Gamachis ordnet 2-0 da halvtimen var spilt, så de fleste hvor dette bar hen. Fløy spilte sikkert og godt i de bakre rekker, og spillet fremover gledet det fåtallige publikummet som hadde tatt turen ut i Lindebøskauen i det sure høstværet.

– Varmet godt

Det ble 3-0 ved Preben Hille etter 70. minutter, og innbytter Kalle Sigurdsen satte et straffespark i mål da kampuret viste de 90. At Sebastian Tømte Hansen fikk lov å redusere med et «tullemål» like før dommeren blåste i fløyta for aller siste gang, fikk så være.

Her er en del av teamet rundt Fløy samlet. Fra venstre oppmennene Dagfin Grastveit og Hugo Thoresen. Videre assistenttrener Mathias Fredriksen, fysioteraput Gry Gamst Andås, hovedtrener Marius Kjørvik Johansen, keepertrener André Sandum og assistenttrener Lars Kristian Pedersen.

– Vi spiller en gjennomført god kamp, og vi avslutter med en niendeplass på tabellen. Vi har hatt en fin høstsesong, og det gleder meg at vi også har scoret mye mål. Vi satte også inn enkelte unggutter som jeg inderlig håper kan være med og bidra for Fløy i årene som komme, sa en veldig glad Fløy-trener Marius Kjørvik Johansen etter kampen.

– Hva så med spillerstall med tanke på neste år

– Det er noen kontrakter som går ut nå i høst. Så nå starter den jobben, smiler Johansen mens han takker nær familie, publikum og ikke minst de trofaste «gutta boys» i Rægestimen for støtten de har fått i 2023.

Rykket opp

I toppstriden ble det helt vilt denne helgen. Egersund lå på topp med sine 59 poeng, samme som Lyn 1896. Men laget fra vest hadde noen få mål å gå på. Men, så skulle det utover vise seg at Lyn begynte å hale innpå i målprotokollen i sin kamp mot Fram Larvik. De vant utrolige 10-1 til slutt. Men det hjalp ikke i og med at Egersund banket Vard 5-0. Klokken 14.45 viste det seg at Egersund rykket opp til OBOS med et mål mer enn Oslo-klubben. Nå må de røde og hvite fra hovedstaden ut i to kvalik-kamper mot Tromsdalen. Træff, Fram og Aalesund 2 rykker ned og må spille i 3. divisjon neste sesong.

Powered by Labrador CMS