Tobias Bjørndal (t.h.) fikk hjelp av Johannes J. Gundersen til å bygge en liten varde ute i vinden på Krossodden som er en av mange oppgaver i rebusen på Flekkerøy.

Sommerrebus på øya: – Dette er bare kjempegøy

Publisert
Leif Arnesen, far til Karin Bjørndal var med på opplevelsen tirsdag. Her studerer de kartet sammen med Johannes. Posten handlet om å synge en sang.

– Sommerrebusen på Flekkerøy kan absolutt anbefales. Bare det å komme seg ut i en storslått og vakker natur er verd turen alene. At vi i tillegg kan være med å finne utlagte poster over hele øya kun via et kart og mobilen, gjør bare susen.

Spennende

Det er Karin Bjørndal fra Flekkerøy som sier dette til N247 tirsdag ettermiddag. Mandag dro hun ut til Kafé Geitodden på Østerøya for å kjøpe seg et kart over Flekkerøy.

– Det handler om en morsom konkurranse. Det er innlagt 45 poster, spredd rundt på store deler av øya. Både inne i skauen, og nær vannkanten, sier Karin.

Tirsdag var hun på farten igjen. Sammen med sønnen Tobias og faren Leif Arnesen, hadde hun også med seg seks år gamle Johannes J. Gundersen, sønn til en nær vennefamilie.

– Det var spennende på mandag, så får vi håpe det blir like gøy i dag, sier Karin når N247 treffer det blide turfølget borte i Risleviga, ytterst på Vesterøya.

– Nå handler det om å finne den første posten. Så skal det gå slag i slag i skogen og ikke så langt fra Vestergabet, sier hun.

Karin Bjørndal var primus motor bak turen. Her er hun sammen med sønnen Tobias (t.h.) og Johannes.

En sang

Den første posten fant hun lekende lett. Her måtte det synges en sang. Det ble foreslått «Jeg gikk en tur på stien» siden de først stod på én.

– Men den sangen tenker jeg nesten er oppbrukt på denne posten, kvitret Karin, som er kjent for sin klokkeklare stemme både i kor og band her ute.

Hun endte opp med «On the road again».

På post nummer to dukket det opp et spørsmål på mobilen.

«Hva heter han som styrer i tårnet i Kardemomme By?»

– Han heter selvfølgelig Tobias, kom det kjapt fra navnebror Tobias i turfølget.

En varde

Marielle J. Gundersen fant til slutt ugla som du kan skimte som ei rundt «kule» oppe på ei av greinene.

Litt senere på turen handlet en post om å bygge en Varde. Den biten fikset sønnen Tobias med glans, med god hjelp av Johannes. Varden måtte rake 40 centimeter over bakken for å få den godkjent. Bare noen få meter fra et Vestergabet som laget bølger i vinden, ble Varden bygget på en, to og tre.

– Dette gikk jo fint, sa Tobias med et smil.

Et par poster gjenstod i skogen ved Risleviga, før ferden gikk mot Østerøya. Her handlet det om så mangt, blant annet om å finne frem til ei ugle. Som var plassert oppe i et tre i skogen ved Revemyra. Ikke så langt fra Krageviga. Marielle, søster til Johannes var kommet med i turfølget, og sammen gikk de innover blant trær, busker og kratt. Her måtte man være musestille, og bare lytte. Lytte etter lyden fra ugla som befant seg ikke så veldig langt unna. De lette og lette, lyttet og lyttet, før den nyankomne i turfølget skrek;

- Her æ ugla. Der oppe i treet, sa Marielle med et stort smil.

- Hurra. Så gøy, ropte de andre. Dagen var fullkommen for hele bunten.

Ferie og vær

Det er Fredrik Elvatun som er idemakeren bak sommerrebusen. Første gang han forsøkte seg med denne form for konkurranse ute på øya, var i påsken.

– Det ble jo veldig populært. Men åpningen på sommerrebusen har vært litt lunken. Det har nok med at en del øyfolk kanskje har reist på ferie, og i de siste dagene har jo heller ikke været spilt på lag. Det har jo bøttet ned med regn, og da er det ikke så lett å bevege seg ute i skog og mark.

– Men, nå skal det lysne litt fremover, så da håper jeg på bedre respons. Dette er jo en konkurranse hvor både enslige og ikke minst familier kan delta i. I tillegg har vi flotte premier. Hver lørdag trekkes det ut en vinner som kan nyte et pizza fra Kafé Geitodden, og hovedpremien når alt er over, er en el-sparkesykkel, samt mange andre fine premier. Så det æ bare å hive seg rundt og bli med. Kart får du kjøpt på Kafé Geitodden, sier Fredrik Elvatun som arrangerer dette sammen med med Flekkerøy Vel.

Powered by Labrador CMS