Fredrik Elvatun på stien ved Storetjønna, og kartet over Vesterøya med tilhørende poster.

Gøyalt påskearrangement på Flekkerøy

Publisert Sist oppdatert
Fredrik Elvatun har lagt opp til et spennende påskearrangement på Flekkerøy. Her er han fotografert med en quiz-oppgave på broa over til Geiderøya.

For snaue to år siden flyttet Fredrik Elvatun og familien fra Hellemyr og ut til Revemyrknausen på Flekkerøy. Nå ønsker han og Flekkerøy Vel å trekke folk ut til øya, til et helt nytt, spennende og gøyalt påskearrangement.

Aldri før: – Jeg jobber som utvikler i Staten, og jeg har tidligere jobbet med og arrangert turorientering i ulike former. Men det jeg nå har jobbet meg frem til her ute, er noe helt nytt, sier Fredrik under en liten rundtur med N247 på begge sider av øya lørdag ettermiddag.

Eksempel på kart med poster på Flekkerøy øst.

Arrangementet er først og fremst myntet på folk som skal være hjemme noen dager i påsken. Det starter ute på Café Geitodden på Østerøya mandag 3. april klokken 11.00. Frem til og med onsdag 5. april klokken 17.00 kan du kjøpe deg et kart for den nette sum av kroner 100. Arrangementet avsluttes søndag 10. april, og så blir det premietrekning mandag 2. påskedag.

– Vi snakker her om ferskt teknologi på mobiltelefonen med kart som hjelpemiddel. Det er knakende spennende, og ikke minst gøy, sier Fredrik som har utviklet appen.

Han har lagt opp til nærmere 30 poster spredt ut over hele Flekkerøy. Klarer du å løse åtte av de nevnte postene, blir du med i trekningen.

– Jeg har hatt med meg en velvillig og flott testgruppe, å så må jeg få takke noen veldig snille folk fra øya som har stilt opp med premier, sier Fredrik Elvatun med et stort smil.

Ut i naturen: Fredrik fortsetter: - Det leses jo, og vi hører at mange barn og ungdom sitter mye hjemme å ser på mobilen sin. Mitt budskap med arrangementet er å få dem ut i naturen. Gjerne sammen med søsken, mor, far og besteforeldre. Løsningene på oppgavene jeg har laget, er nettopp for den yngre og eldre garde i familiesammenheng.

– Her finnes det quiz-oppgaver, du må gjerne regne med å lage et lite sandslott et sted, fiske en fisk eller lage bålkos (bildeoppgave). Alt er lagt til rette for små og store, så jeg anbefaler at så mange familier eller gjerne vennegjenger slår seg sammen og tar turen ut til øya. Du må regne med at det tar mer enn én dag å løse oppgavene, sier Fredrik, som tydeligvis er litt spent over det han og Vellet har lagt opp til.

– Selvfølgelig er jeg det. Dette er jo helt nytt for meg og de som ønsker å delta. Jeg kan love folk at det blir både spennende og gøyalt, avslutter Fredrik Elvatun.

Powered by Labrador CMS