Alle de åtte spillerne i den bakerste rekken i KIF drakt er tidligere Fløy-spillere. Fra venstre Thomas Thomassen, Thomas Grastveit, Kristian Vik, Kasper Lindebø Myrstøl, Even Støle, Finn Eirik Dalehefte, Petter Nilsen og Arne Andås. Foran fra venstre Martin Nguyena Mai, Henrik Jebsen Lundal, Pelle Justnæs, Martin Brøten, Fredrik Kallhovd Bergmann og William Edvardsen

Åtte tidligere Fløy-spillere på rekke i KIF-drakt

Publisert Sist oppdatert
Arild Thomassen har fulgt sønnen «keeper-Thomas»og hans lagkamerater siden de startet med håndball som 6-7-åringer i Fløy Håndball. I helgen satt han som vanlig i sekreteriatet.

– Det har bare blitt slik. Etter at mange idrettsglade ungdommer har fylt 15-16 år, er det en god del klubber som ikke har mer å tilby. Da blir det gjerne et klubbskifte for de som ønsker å fortsette, sier Arild Thomassen fra Flekkerøy.

KIF Håndball

Han har fulgt sønnen Thomas og mange av hans lagkamerater siden de var seks-syv år gamle. De åtte spillerne som fulgte hverandre i oppveksten i blått og hvitt i Fløy, spiller nå i hvite drakter for den gamle storheten KIF Håndball, i både 3. divisjon og for gutter 20-årslaget som deltar i regional serie.

– De koser seg veldig i KIF. Etter tiden i Fløy ble det KRS i rundt to år, før de for noen måneder siden ble innlemmet i KIF. Navnet på klubben som står oppført på tabellen, heter opprinnelig Kristiansand/Våg. Fordi vi har en spiller med oss som også spiller for sistenevnte klubb i dag (16-årsklassen). Tidligere hadde vi med oss spillere fra to andre klubber i tillegg. Nei, det er ikke bare bare. Men, det er jo inderlig godt at de har en klubb som vil noe. Som blant annet KIF i vårt tilfelle, sier Arild Thomassen som fra sekreteriatet så KIF vinne to veldig spennende kamper i Idda Arena i helgen.

Trenerteamet kan smile etter to seire i Idda Arena i helgen. Fra venstre Sigbjørn Justnæs, Glenn Stie og Thomas Jebsen Lundal.

Lørdag ble det 21-20 seier mot Nærbø 2, mens Åkra ble slått 24-23 søndag.

Storhetstid

På slutten av 1970-tallet bestemte KIF seg for å satse skikkelig på herrehåndball. Erik Augestad ble hentet fra Elverum, og det ble et snarlig opprykk til vårt øverste nivå i 1978. I 1980 skrev klubben seg inn med gullbokstaver i håndball-Norge da de sendte den rutinerte og sagnomsuste klubben Refstad hjem med tap i selveste NM-finalen. Takket være hjelp av stillasbyggere fra KMV, ble det stappet inn 5.000 tilskuere i Gimlehallen denne desemberkvelden. Det hører med til historien at tusen måtte gjøre vendereis ved inngangen. Ett par måneder i forvegen hadde jo Start tatt sitt andre seriegull, og det formelig kokte i byen, samt deler av landsdelen. I disse to månedene var det mye som handlet om både Start og KIF i de største mediene her hjemme.

I KIF

Glenn Stie trener dagens KIF-lag sammen med Sigbjørn Justnæs og Thomas Jensen Lundal.

Han spilte for noen år tilbake for KIF Håndball i 1. divisjon. Videre var han med og trente med KRS den gang de meldte seg på og ville være med på moroa i norsk topphåndball.

Foreldre, søsken, besteforeldre og øvrige publikummere så kampene til KIF Håndball i helgen.

– Vi har det gøy sammen i KIF i dag. Nå har vi et mannskap som du skriver består av mange gutter fra Flekkerøy, i tillegg til noe studenter og noen som spilte i Våg som helt unge gutter. I dag jobber vi med å bygge klubb. Noen av dagens spillere er i en slik alder at en tjeneste i militæret blinker i det fjerne. Så vi må være på hugget, og vi må legge alt til rette for de som er her i dag, og for eventuelle nye spillere som måtte ønske å spille håndball videre etter at de har fylt 15-16 år og plutselig står uten tilbud. Da skal vi være der for dem, sier Glenn Stie blid og fornøyd etter å ha tatt fire poeng i helgen.

– Det ble to kjempespennende og morsomme kamper. For både oss involverte og for publikum, sier Glenn Stie til N247.

Powered by Labrador CMS