Nattestengt Flekkerøytunnel de neste to ukene søndag - fredag

Publisert Sist oppdatert

– Flekkerøytunnelen skal de neste to ukene gjennomgå flere tester før godkjenning. Det blir nattestengt kl. 22-05.30 med kolonner tre ganger i løpet av natten. Dette er natt til mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag, skriver Agder fylkeskommune i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Kolonnekjøring blir :

  • klokken 23.00
  • klokken 00.30
  • klokken 02.30

– Nattestengning gjelder natt til mandag 11. juni til fredag 16. juni og søndag 18. juni til fredag 23. juni. Etter dette vil tunnelen være døgnåpen som vanlig, står det videre i meldingen..

Natt til lørdag og natt til søndag vil tunnelen være åpen.

Bakgrunn for prosjektet

«EU-direktivet om minste felles sikkerhet i tunneler (TEN-T) gjelder nå for både riks- og fylkesveg. Direktivet har pålagt fylkeskommunen store oppgraderinger på nær samtlige tunneler over 500 meters lengde, for at disse skal beholde godkjenningen etter 2020.

Ettersom det er tillatt med gang- og sykkeltrafikk i denne undersjøiske tunnelen er det vedtatt å samtidig installere et akustisk ledesystem for å bidra til sikrere og mer effektiv evakuering av gående og syklende ved en eventuell brann i tunnelen. Det må også gjøres utvidede tiltak på eksisterende elektroanlegg.»

Powered by Labrador CMS