Prosjektkoret avsluttet konserten med vakker sang. Fra venstre Lene Nilsen Berge, Lene Solheim, Wenche Marie Michaelsen, Anita Belland Arnesen, Ingvild Skjekkeland, Torbjørg Belland, Kristine Thomassen, Elin Baldersheim Nilsen, Karianne Hillesund, Inger Kristiansen, Stig Rune Skaran, Karethe Nilsen, Ragne Karine Eklind, Kristina Tørressen, Lise Thomassen, Richard Tørressen, Snødis Mjøll og Jarle Vik.

Konserten «Lagplass» på Flekkerøy: «Uro, smerte, lengsel og håp»

Publisert Sist oppdatert
F.v.: Richard Tørressen, Stig Cato Opseth, Kjetil Kragset, Kenneth Vestberg og Oddfin Pedersen fra Rægestimen bidro med Liverpool-hymnen «You’ll never walk alone», til publikums store begeistring.

- Tusen takk til dere alle som har møtt opp. Verdensdagen for psykisk helse var 10. oktober, og vi i Flekkerøy menighet ønsker å kaste lys på denne viktige tematikken med å arrangere denne gratiskonserten i kirken vår, sa Lene Nilsen Berge til en nesten fullsatt kirkesal på øya søndag kveld.

Markert

Tirsdag i forrige uke ble markert for å øke befolkningens kunnskap, forståelse og åpenhet om hva som styrker og svekker den psykiske helse, og mobiliserte til tiltak.

– Det er mange som sliter der ute. Sikkert mange flere enn det vi aner og vil forstå. Dette ville vi gjøre noe med. Så hvorfor ikke arrangere en konsert, tenkte vi i komiteen. Vi kastet oss rundt, og telefonene våre gikk varme i dagene som fulgte. Til slutt satt vi igjen med et kobbel av dyktige musikere og glade sangfugler, sier Lene med et smil.

Inger Kristiansen t.v., Lene Nilsen Berge og Anita Belland Arnesen var primus motorer bak den fine konserten «Lagplass» i en nesten fullsatt Flekkerøy kirke søndag kveld.

For de fremmøtte ble nok konserten litt annerledes enn det mange nok er vante med.

Her var det satt sammen et eget stort prosjekt-kor, samt flere ulike solister. Fire gutter fra Rægestimen gjorde sin inntreden med Liverpool-hymnen «You’ll never walk alone», det ble diktlesning og danserne til Maria Kristoffersen i «Believe dansegruppe» viste mye av det de er så gode til.

- Det er første gang at et slikt arrangement går av stabelen på Flekkerøy. Tema for verdensdagen for psykisk helse er «Lagplass». Derfor laget vi et prosjekt-kor for at flere kan være med å sette stemme til denne plassen.

Rundt 80 personer har vært med i dette flotte teamet i kveld, og jeg takker på vegne av oss alle på scenen med stikkordene «Uro, smerte, lengsel og håp», sa Lene Nilsen Berge til et publikum som i etterkant dro hjem hver til sitt. Mulig litt mer tankefull enn da de ankom den høyreiste hvite bygningen som er så lett synbar ved øyas eneste rundkjøring.

Disse fire jentene fremførte et par flotte melodier. Fra venstre Ingvild Skjekkeland, Jorunn Sagedal, Karianne Hillesund og Karethe Nilsen.
Lene Nilsen Berge var en av primus motorene bak konserten som nesten fylte Flekkerøy kirke. Her fikk hun også vist frem sin klokkeklare stemme.
Powered by Labrador CMS