Bildet er fra en tidligere Øygospel på Flekkerøy.

Øygospel: Torsdag braker det løs

Publisert

– Vi gleder oss. Hele gjengen her ute er godt forberedt, så nå håper vi på masse folk og flott vær, sier Magne Liaene fra Flekkerøy.

Over 10.000

Det er den årlige Øygospel den tekniske ansvarlig prater om. Torsdag braker det løs i og utenfor Flekkerøyhallen.

Mandag kveld hadde Lovsangsteamet sin siste finpuss ved Solkollen barnehage ute i Lindebøskauen. Øygospel blir arrangert av øyas tre menigheter. Flekkerøy kirke, Misjonskirken og Flekkerøy Bedehusforsamling. Arrangementet er kjent langt utover vår egen landsdel, og folk i nesten alle aldre strømmer til. For selv om det er ungdommen som dominerer, inneholder Øygospel mye.

Utenfor hallen og inne i kafeen ventes de vanlige køene til gratiskonsertene gjennom helgen. Menyen har alltid vært fristende, og mange legger opp til å spise sine måltider her.

Her er Øygospel Lovsangsteam samlet på Solkollen barnehage til den siste finpussen før det braker løs i Flekkerøyhallen torsdag. Foran fra venstre (på stoler): Lea Amalie Voie, Ane Martine Haugskott, Martine Nilsen, Lisa Kristine Lindhjem og Kaleb Kleivset, Bak fra venstre: Audun Flaa Nilsen, Jonas Pedersen, Magne Liane, Lotte Tobiassen, Dag Ove Valsgård, Christian Stenbråten, Kristine Kristoffersen, Kristian Vik, Merete Høyåsen Liane og Vilde Bakke Knutsen.

Arrangementet startet opp på slutten av 1980-tallet. Etter at Flekkerøyhallen ble reist i 2005, og etter hvert i årene som fulgte, ble Øygospel flyttet dit. Kirken ved rundkjøringen ble rett og slett for liten. Så populært var det. Det toppet seg i 2019. Da møtte det opp mellom 10-12.000 gjester, og slik ei stemning har det aldri vært verken før eller etter på noen arrangementer.

– Det var veldig som det strømmet på med folk, sier Magne Liane.

Mye folk

Torsdag kveld braker det altså løs. Verdenskjente Bethel Music fra USA landet på Kjevik onsdag, og de blir utvilsomt trekkplasteret denne kvelden. De kommer med fire vokalister og 10-12 musikere.

– Vi venter mye folk. De er utrolig populære, og vi er sjeleglade for at vi får de på besøk til Flekkerøy, sier Liane, som videre forteller at det er godt over 150 personer i sving fra torsdag og helt frem til søndag for å ro Øygospel vel i havn.

Fredag står kjente Lindy Cofer på scenen, også hun fra USA, og vel så kjent som torsdagens artister.

Lørdag tar de fridag, og da ber arrangøren folk om å ta turen til Ravnedalen for å lytte til The Send. Søndag avsluttes det hele i Flekkerøyhallen med gudstjeneste/familiemøte.

Powered by Labrador CMS