Denne gjengen har hendene fulle med dugnadsarbeid før og under årets Øygospel. Fra venstre Sonja Axelsen (catering), Stian Askbo( booking), Jonas Pettersen (alt praktisk), Arlen Frøysaa Pedersen ((PR) og stevneleder Magne Tønnessen

Alt klart for årets Øygospel

Publisert Sist oppdatert
Verdenskjente Bethel Music fra USA går på scenen under torsdagens åpning av Øygospel 2023.

Torsdag kveld ble det ventet storinnrykk til Flekkerøyhallen. Det skjedde. Etter mye forarbeid i dagevis fra en haug av ungdom og voksne fra øyas tre menigheter, var da alt klappet og klart.

Godt besøk

- I dag har vi været med oss. Det har mye å si. Folk trives litt ekstra når sola skinner. Selv om konsertene foregår inne i selve hallen, foregår det meste av salg av mat utendørs, sier Jonas Pettersen som har ansvar for alt det praktiske under den populære festivalen.

Det er Flekkerøy kirke, Misjonskirken og øyas Bedehusforsamling som er arrangører, og rundt 150 personer er i sving fra torsdag og frem til søndag da det hele avsluttes med et stort familiemøte.

Rekord

Øygospels Livsangteam varmer opp til kveldens konsert.

Rekorden på antall besøkende stammer fra 2019. Da var det mellom 10-12.000 publikummere som tok turen til hallen ute i Lindebøskauen.

Det skal mye til å slå den. Da formelig krydde det av mennesker, og køene var enorme, sier festivalleder Magne Tønnessen og praktisk ansvarlig Jonas Pettersen.

De forteller videre.

– Vi merket nok etterdønningene fra pandemien litt ekstra i fjor. Folk var nok blitt litt vante med å være mer hjemme, og de var vel ikke kommet skikkelig «i gang» ennå. I alle år har vi hatt er flott overskudd på mellom 10-20.000 kroner. Dette er jo en gratiskonsert, og pengene vi får inn kommer fra salg av blant annet mye mat, vi har med oss sponsorer, og vi får støtte av både Kristiansand kommune og Fylkeskommunen. I tillegg til at vi har to kollekter.

– Vi har et budsjett pålydende 800.000 kroner, og litt over halvparten går til å dekke utgifter til verdenskjente artister med band. Resten går blant annet til innkjøp av mat og drikke. Dessverre gikk vi rundt 70.000 kroner i minus i fjor, så vi håper at helgen vi går i møte spiller på lag med oss, sier de to ildsjelene til N247 når vi treffer dem noen få timer før dørene til hallen åpnes.

Catering

Sonja Axelsen er cateringsjef i år igjen. Her gir hun oss følgende fakta om hva som står på menyen.

Jesper Olsen er inne en tur og henter mineralvann i en av containerne.

– Vi har handlet inn 700 pizzabaguetter, 500 hamburgere, 500 pølser, 80 liter fiskesuppe fra Reinhartsen, som jo er helt lokal her ute, vi har en haug av taco-tallerkener, vi har 3.500 brusbokser, og så kan vi by på 45 fem liters bokser med is, sier Sonja.

I kveld går verdenskjente Bethel Music fra USA på scenen, og fredags kveld gjøres det klart for like kjente Lindy Cofer. Det er fri på lørdag, mens det hele avsluttes med et stort familiemøte i hallen på søndag.

Bildet er tatt klokken 18.10 torsdag kveld. Nesten tre timer før konsert.
Powered by Labrador CMS