Verdensstjernen Lindy Cofer med band tok publikum med storm under Øygospel-festivalen i Flekkerøyhallen fredag kveld.

«Nice to be back»

Publisert Sist oppdatert
Festival-leder under årets Øygospel, Magne Tønnesen, har all grunn til å smile etter de to første kveldene i Flekkerøyhallen.

- Nice to be back, nærmest hylte verdensstjernen Lindy Cofer ut til 1.200 publikummere under fredagens Øygospel-konsert i Flekkerøyhallen. Under en av melodiene gikk hun like godt ned i kne.

- Fantastisk

Om det var ment som en aldri så liten ekstra hilsen, og takk for fjorårets konsert, eller som en takk for en ny innbydelse i år, vites ikke. Men den scenevante jenta fra USA var i hvert fall i sprudlende humør, sammen med bandet sitt denne flotte fredagskvelden. En eller annen plass inne i hallen stod festivalleder Magne Tønnessen og smilte sammen med en haug av andre personer som er med i den store arrangørstaben som teller nærmere 200 personer.

I forkant av konserten traff N247 Tønnessen utenfor hallen. Det var pause etter det store møtet, og alle salgsbodene hadde åpnet.

Publikum storkoste seg, og var helt klart med på å løfte stemningen under fredagens konsert.

– Dette varmer veldig, selv om sola nå er i ferd med å gå ned bak hallen. Torsdagen var bare helt topp, og i dag kommer det utrolige nesten tusen publikummere til de vante møtene vi arrangerer en stund før selve konserten starter.

Det mener jeg ikke har skjedd før. I hvert fall ikke under de siste fem arrangementene som jeg har vært leder for, sier Tønnessen og smiler bredt.

Alt stemmer

Lørdag kan arrangørene hvile litt ut. Det er fridag, før alt avsluttes med et stort familiemøte/gudstjeneste i hallen søndag.

– Det ventes mye folk der også, sier Tønnessen, som videre forteller at konsertene i disse dagene ikke forstyrrer nattesøvnen noe særlig.

– Det blir vel litt mindre søvn denne langhelgen. Men jeg får hvilt godt nok ut. Jeg har med meg utrolige flinke og ikke minst dyktige folk i staben, så der er jeg trygg. Mange av dem er med år etter år, og de styrer oppgavene sine med stødige hender. De fortjener mye ros, sier han.

Når det ble av fullt av folk ute på gulvet i Flekkerøyhallen fredag kveld, måtte den store tribunen tas i bruk.

–Vi har hatt et godt salg av all maten vi har å by på. Været er på vår side, og det gjør alt så mye enklere. Når det gjelder antall publikummere har vi i løpet av de to første kveldene hatt besøk av godt over 4.000. Det har vært totalt 2.400 inne på konserten og resten på møtene. Så nå venter vi spent på søndagens arrangement. Vi er mange som ser frem til det, festival-lederen før han farter inn i hallen igjen.

Han skal ta del i å stable bort hundrevis av stoler som ble brukt under møtet. Klokken tikker mot 22.00. Det er klart for konsert.

Powered by Labrador CMS