Her er sangere og musikere som er klar for en ny Sigvart Dagslands-konsert i Flekkerøy kirke søndag. Foran fra venstre: Frank Otto Pedersen, Margritt Elveseter, Elise Aksnes Omland og Paul Richardsen. Bak fra venstre Andreas Dale, Preben Jensen, Jørgen Richardsen, Martin Mølsæter, Audun Flaa Nilsen og Oscar Jansen. Sangerne og musikerne André Vaaler, Petter Richardsen og Erik Dale var ikke til stede da bildet ble tatt.

Paul med venner: Klart for ny «Sigvart-konsert»

Publisert Sist oppdatert
Sigvart Dagsland og Karoline Krüger under en konsert på Søgne Gamle Prestegård sommeren 2019.

– Jeg har vel mer eller mindre fulgt med sangeren Sigvart Dagsland siden han gav ut sin første plate i 1986. Søndag kveld arrangerer jeg, med venner, vår sjette «Sigvart-konsert», sier Paul Richardsen til N247 under den siste finpussen i Flekkerøy kirke torsdag kveld.

Hjertet nær

Fem av de seks tidligere konsertene er blitt holdt i en nesten fullsatt kirke på øya. Den første i 2015.

– Det er noe spesielt med han Sigvart. Personen, og ikke minst melodiene og innholdet har ligget mitt hjerte nær i alle disse årene, sier den tidligere forsvarsklippen og treneren i Fløy. De fleste med interesse for dette ballspillet husker han kanskje best fra den tida da Start var med og herjet i norsk toppfotball. Men, det er ikke bare de hardt-taklende føttene folk husker Paul for. Han kan også bruke stemmen, til de grader. Han har sunget både solo og i kor på både på hjemstedet Flekkerøy og ved andre anledninger i mange år, og mange tusen publikumene har hørt røsten hans inne på Sparebanken Sør Arena når han har dradd i gang «Start-hymnen».

21 sanger

Men, søndag skal det kun handle om vestlendingen Sigvart Dagsland.

– Følte litt på det den gang jeg gikk i tenkeboksen om å lage en konsert som skulle handle om Sigvarts sanger. Jeg hadde jo gode venner innen musikksjangeren, så hvorfor ikke. I dag angrer jeg ikke ett sekund. Det har vært utrolig gøy, sammen med alle disse flotte folkene rundt meg, og ikke minst sammen med et stort publikum som har støttet veldig godt opp. De nærmere 20 personene som er med i teamet, sangerne, musikerne og det tekniske apparatet gjør dette helt på dugnad. Inntektene går til Sør Cup/misjons-alliansens prosjekt «Idrett krysser grenser» i Ecuador, samt til to flyktninger-organisasjoner i Hellas: «Dråpen i Havet» og «Offene Arme». Det er veldig viktige og gode saker vi synger og spiller for, sier Paul Richardsen som gleder seg veldig til søndag.

– Ja, helt klart. Hele teamet venter i spenning. Vi skal gjøre vårt for at folk kan dra hjem hver til sitt etter en minnerik kveld.

Powered by Labrador CMS