Skibbusundet på Flekkerøy sankthansaften.

Storkoste seg på «Bryggerock» i Skibbusundet

Publisert Sist oppdatert
Folk strømmet til brygga på kafé Geitodden ved idylliske Skibbusundet for å få med seg den over to timers lange konserten.

- Dette må vi ha mer av. Kjempegøy, flott musikk og mange kjente melodier fra lokale vokalister.

Tre brødre

Ser man bort i fra den avlyste tradisjonelle bålbrenningen ute på Indre Lindøy, kunne ikke øyfolk og øvrige publikummere fått en bedre erstatter enn konserten «Bryggerock» denne flotte sankthanskvelden. Og superlativene stod nærmest i kø i etterkant. Folk kom i båter, i biler, på mopeder og sykler, og de som bodde i nærheten tok beina fatt. Det hele minnet litt om stemningen da verdenskjente KEiiNO inntok scenen på Geiderøya en augustkveld i fjor.

- Dette smakte og var veldig gøy. Vi har fått masser av tilbakemeldinger, og det så ut som folk koste seg, sa en veldig blid Knut Otterdal Nilsen til N247 i etterkant av den aller første konserten som er blitt arrangert på familiens landsted der dette sundet renner ut i Mæbøfjorden.

I spann med broren Nils Martin Otterdal Nilsen trommet de sammen til en over to timers lang konsert med gode og flinke lokale innslag.

Disse fire vokalistene fikk opp stemningen og laget en flott konsert under «Bryggerock» i Skibbusundet St. Hans-kvelden. Fra venstre Helle Knutson, Mathea Kilane, Sofie Fjellvang og Oliver Otterdal Nilsen.

1.200

- Min bror Nils Martin kjørte forsiktig rundt på en vannscooter i sundet og på fjorden og dirigerte trafikken. Han hadde god oversikt både til vanns og på land, og han meldte om at det må ha vært rundt 1.200 tilhørere, sier Knut Otterdal Nilsen.

- Så dette gav mersmak?

- Nå får vi se hva som skjer videre. Om det blir noe neste sommer, eller noe senere. Men, gøy var det jo, sier Knut og smiler godt.

Lokale

Spreke gutter fra Kristiansand Turnforening underholdt i pausen. Her er det Lukas, sønn til arrangør Knut som gjør en skikkelig salto.

På scenen stod bandet Glory Days fra Oslo. Vokalister her er Oliver Otterdal Nilsen, bror av arrangørbrødrene som stammer fra en av de store Nilsen-familiene fra Flekkerøy. Han sang i spann med vokalist Helle Nilson fra Lillesand. Methea Kilane fra øya er med årene blitt en veldig kjent stemme, og sammen med Sofie Fjellvang fra Langenes fikk de publikum med seg.

Sang kunne høres fra båtfolket, fra de mange gjestene som hadde sikret seg en plass på brygga til kafé Geitodden, og fra folk som hadde tatt plass på fjellknausene tett ved.

Det ble mimring fra mange kjente låter fra 1980-årene. Brorparten av publikummerne sang eller nynnet høylydt med.

- Det ble en kveld akkurat slik vi hadde drømt om. Flott vær og mye folk, avslutter Knut Otterdal Nilsen som også hadde fått med seg sønnen Lukas og hans spreke kamerater fra Kristiansand Turnforening som underholdt med luftig akrobatikk i pausen.

Knut Otterdal Nilsen sitter ikke til vanlig bak et slagverk. Men det var han og broren Nils Martin Otterdal Nilsen som slo på stortromma og arrangerte «Bryggerock» på bryggene ved familiens skibbuer.
Powered by Labrador CMS