Musikerne i de to bandene som spilte på Høyfjellet lørdag kveld. Pizzeriabandet står foran, mens Kortreist Økumenisk Bluesgrassband er på scenen.

Populært: – Dette er skikkelig gøy

Publisert Sist oppdatert
Calum Jones fra Skottland avsluttet kvelden på Høyfjellet.

– Dette smakte. Det var utrolig gøy at det kom rundt 300 publikummere, og vi stortrivdes hele kvelden, sa Frode Andersen, Karin Bjørndal og Marit Nodenes Heggland til N247 lørdag kveld.

To band

Frode spiller gitar, mens Karin er vokalist i Pizzeriaband sammen med Jarl Abrahamsen. Marit er vokalist i Kortreist Økumenisk Bluegrassband (KØBB). Sent lørdag ettermiddag trommet de sammen til «Høyfjellet Live 2023», en konsert de mange fremmøtte vil huske lenge.

– Dette er skikkelig gøy. Publikum tok oss varmt i mot, og det gleder, sa Karin og Marit, som er kjent for sine klokkeklare stemmer i sine hjemtrakter.

Pizzeriaband startet opp på øya i 2020, og består av reinspikka lokale musikere, mens «KØBB», som har holdt på rundt ti år, har hentet musikere fra øya, Søgne, Langenes, Vennesla og sentrum.

Folk strømmet til Høyfjellet utover lørdagskvelden.

Det var Pizzeriaband som åpnet denne flotte kvelden som fra starten av bød på ei varm sol, spedd på med sterke vindkast. Da sola forsvant, ble kortbukser og t-skjortene byttet ut med mer høstlige ytterplagg. Da «KØBB» inntok scenen litt senere på kvelden, tok mange i bruk gressplenen og danset i takt etter de flotte rytmene som ble servert.

– Joda, det var godt å få danset litt. For det ble jommen kaldt. Men pytt, dette ble en super kveld med utrolig gode musikere. Jeg koste meg her i fjor med 200 publikummere. I kveld var det enda flere, og vi fikk oppleve to veldig gode band. Dette må bli en tradisjon her på øya. Basta, sa en veldig blid «danseløve» N247 snakket med etter at vedkommende hadde svingt seg en stund.

Tett program

For Harald Haraldsen fra Flekkerøy, ble lørdagen litt spesiell. Foruten familielivet handler ukedagene om golf, fiske og selvfølgelig musikk. For rundt tre år siden ble han ansatt i Norges Golfforbund (NGF) som idrettsutvikler.

- Her jobber jeg med rekruttering og ivaretakelse av juniorer. Her handler det om å bruke golfen for ting de har bruk for i livet. Som mestring, om ikke å gi opp, og om det å takle motgang og utfordringer, sier Harald.

– Denne helgen handlet nettopp om mine tre lidenskaper. Fredagskvelden serverte jeg breiflabb til folk fra NGF hjemme i Paulen. Lørdag på dagtid innbød Kristiansand og Bjaavann Golfklubber til golf på Torvet i sentrum, mens jeg er her på Høyfjellet og spiller i kveld. Kan vi ha det bedre, sier Harald til N247.

Harald Haraldsen er ansatt i Norges Golfforbund og han er en av musikerne i KØBB. Det ble en lang og gøyal lørdag for hobbyfiskeren.

Flott ramme

- Vi fulgte jo mye med på værmeldingene. Det er jo alfa omega når det handler om utendørs arrangementer. Nå ble det heldigvis oppholdsvær, og det varmet veldig da vi så at gressplenen begynte å fylles opp, sa noen av musikerne N247 snakket med en liten time etter at billettørene hadde åpnet opp.

Fredagskvelden og utover lørdagen ble scenen rigget, pizzateltet ble reist, og serveringsstedet gjort klart. Det var satt opp enkelte store benker som kjapt ble fylt opp, mens brorparten hadde med seg campingstoler. Alt var klappet og klart for en ny konsert, slik folk opplevde det under den aller første konserten på Høyfjellet i fjor.

– Det er så sabla gøy å oppleve musikere som man jo også treffer i andre settinger i hverdagen. De vi er på hils med hvor hen vi ferdes på øya eller gjerne innover. Alt blir litt gøyere da. Så er de jo veldig flinke. Vi gleder oss til fire tette timer med flotte og kjente låter, sa en blid gjeng som hadde samlet seg på ei lang rekke et lite stykke fra scenen.

Overraskelse

I kjent stil byr de fleste konsertarrangører på en aldri så liten overraskelse når kvelden er i ferd med å ebbe ut.

Marit Nodenes Heggland t.v. og Karin Bjørndal er vokalister i henholdsvis KØBB og Pizzeriaband.

– Nå kommer sikkert Sissel Kyrkjebø her au, brølte en munter røst blant publikum, og hintet om hva som skjedde inne på Palmesus tidligere i sommer. Det skapte debatt.

Neida

– Vi har vært så heldige å få med oss Calum Jones fra Skottland her i kveld. Det er øygutten Ragnvald Eeg som har ordnet det for oss. Calum er veldig flink, og gjorde et sterkt inntrykk på de mange publikummerne som var med til siste strofe. Han deltar på store konserter i England, og det var en fryd å ha han som gjest på scenen, avslutter Frode Andersen, gitaristen i Pizzeriaband, en viktig brikke og initiativtaker til de to konsertene så langt på Høyfjellet.

Han er også leder av Flekkerøy vel.

Powered by Labrador CMS