Nærmere tusen mannfolk møtte opp til tirsdagens Mannsmøte i Flekkerøyhallen. Det er ny rekord.

Ny rekord: Nærmere 1.000 mannfolk i Flekkerøyhallen

Publisert Sist oppdatert
Allerede en time før Mannsmøtet startet, begynte Flekkerøyhallen å fylles opp. Hovedtaler Egil Svartdahl var i perlehumør, og trollbandt nærmere tusen mannfolk.

– Dette var utrolig gøy, og ikke minst veldig imponerende. Jeg har reist land og strand rundt i hele landet, men aldri talt for så mange mannfolk på ett og samme arrangement, sa TV-pastor og predikant Egil Svartdahl til N247 tirsdag kveld.

Rekord

– Det var nok nærmere 1.000 gjester i Flekkerøyhallen i kveld. Så mange har vi aldri samlet til noen Mannsmøter tidligere, sa leder av komiteen Ole Tørressen da alt var over klokken 21.30.

Det var det 36 Mannsmøtet siden oppstarten på Bøteriet i 2004. To ble avlyst da pandemien traff landet.

– Jeg kan også bekrefte dette. Jeg handlet inn 800 ispinner i forkant som en liten dessert etter at alle disse mannfolka hadde fordøyd den populære fiskesuppa. Det var en haug som ikke fikk smake på isen, sa Leif Arnesen som stod for en del av innkjøpene til denne gøyale kvelden.

I tillegg til ispinnene, ble det servert rundt 280 liter fiskesuppe med hundrevis av loffskiver som tilbehør. Det ble drukket 110 halvannen liter med mineralvann, samt at det ble kokt rundt 130 kanner med kaffe.

Her serverer Yngvar Thomassen den populære fiskesuppa til Nikolai Langås og Svein Åge Omland.

– Vi gikk tom for alt, sier Arnesen med et smil.

Allerede halvannen av to timer i forkant møtte de første mannfolka opp for å sikre seg en av de over 700 stolene som var plassert rundt de mange bordene som var plassert ut på parketten av en haug av dugnadsarbeidere. I tillegg var begge tribunene fylt til randen. Mange av gjestene kom langveis fra.

– Her er vi 43 mannfolk som har tatt turen vestfra. Den innleide turbussen hentet de fleste i Sandnes, og så plukket vi opp enkelte på veien videre mot sør. En del har vært på Mannsmøtene før, og vi koser oss veldig. Det er helt topp, sa et par av mannfolka fra Sandnes til N247 på vei inn til hallen.

Sang og musikk

Mannfolka i «Husbandet» og Flekkerøyguttene hadde rensket stemmebåndene og sang for det de er gode for. Mange i hallen kunne tekstene på rams, og sang med til stor begeistring. Tradisjonen tro: Det ble basar med mange artige gevinster, og moro-guttene fra øya, Svein Pedersen og Bjarne Elefsen fikk lattermusklene i bevegelse med sin selvkomponerte underholdning. Harald Nordhelle og Jørgen Kristiansen holdt vitnesbyrd, og det ble felles sang og bønn. TV-pastor og predikant Egil Svartdahl var kveldens hovedtaler. Det er kun på nattestid at det er like stille i Flekkerøyhallen som når han fortalte om sitt budskap.

43 mannfolk kom i en egen innleid buss helt fra Sandnes for å bli med på Mannsmøtet.

Bedehuskanalen

– Dette setter vi pris på. Vi lagde riktignok opptak under «Vekkelsesmøte på Vigeland» i sommer med rundt 1600 gjester i Lindesneshallen. Men vi har aldri gjort opptak fra Mannsmøtene før, sa Harald Nilsen og Lorentz Kjenes fra Bedehuskanalen i forkant av gårsdagens mannfolk-samling.

Kanskje ikke så rart. Den ferske kanalen startet nemlig opp i de gamle lokalene til det tidligere fiskemottaket på Fladen i mars i fjor. Hovedkontoret til Bedehuskanalen holder hus på Sotra.

– Vi har faste opptak annen hver tirsdag. Da går hele dagen med til intervjuer og det som ellers hører til. Vi planlegger flere opptak i nærmiljøet utover, og det nærmeste blir på Flekkerøy bedehus i oktober. Når tid vi går ut med kveldens opptak av Mannsmøtet må vi vente litt med, sier Harald og Lorentz og avslutter.

– Vi prioriterer misjons-prosjekter hvor seerne har muligheter til å gi.

Eneste jente

Etter hvert som alle mannfolkene hadde funnet seg hver sin plass og satt seg til rette, dukket det plutselig opp et heller ukjent fenomen til Mannsmøtet å være.

Emma Fløde var utsendt fra Fædrelandsvennen. Hun var var den eneste jenta i Flekkerøyhallen tirsdag kveld. På ett arrangement som har mottoet «Kun for mannfolk».Den blide reporteren fikk enkelte kommentarer underveis, og det ble mye smil og mang en latter underveis.

– Hva i alle dager gjør du her inne i Flekkerøyhallen. Dette er jo et lukket møte kun myntet mot MENN?

Fædrelandsvennens utsendte Emma Fløde ler så hun rister litt. Det samme gjør den mer ungdommelige utgaven av gutter ved det nærmeste bordet.

– Ha, ha. Jeg er på jobb, ler Emma høylytt og innrømmer at hun fikk litt kommentarer og enkelte blikk rettet mot seg da hun kom inn i hallen og vandret mellom den smekkfulle tribunen og de nærmeste sitteplassene.

Dette har skjedd før. Som den gang Anita var med sin kjære pianist og sanger Sveinung Hølmebakk. Hun stod kloss ved hovedinngangen og solgte CD-plater. Og fikk selvfølgelig mange blikk rettet mot seg.

– På vei ut mot hallen tenkte jeg vel litt sånn «hvordan dette blir». Men det gikk greit, sier Fædrelandsvennens lattermilde og blide utsendte.

- Er ikke dette kun ene og alene for menn? N247 rettet spørsmålet til enkelte i komiteen i etterkant.

De var nesten like tause som publikum var det når Egil Svartdahl talte tidligere på dagen.

- Neste gang kan de kanskje sende ut et mannfolk for å ta bilder, kom det spøkefullt fra en røst.

«Husbandet» består av dyktige musikere. De varmer opp hundrevis av mannfolk i forkant, og er med på sang og spill helt til forsamlingen reiser seg og takker for kvelden. Fra venstre: Harald Haraldsen (trekkspill), Asbjørn Nilsen Aadnevig (piano), Jarle Vik (Gitar), Harald Nordhelle, Oddvar Vik (bass), Jørgen Danielsen, Rune Olsen (trekkspill), Frode Kjellevik, Arild Knutsen, Egil Svartdahl i ferd med å entre scenen og Nicolai Langås (trommer).

- Men, all reklame, er vel god reklame, ble kveldens siste kommentar i Flekkerøyhallen.

De populære mannfolka i Flekkerøyguttene vartet opp med sang og spill til publikums store begeistring.
For første gang gjorde Bedehuskanalen opptak av et Mannsmøte. Det vil bli sendt ved en passende anledning. Fra venstre Per Ole Lindhjem, Odd Magne Myre, Vegard Bakken, Harald Nilsen og Lorentz Kjenes.
Powered by Labrador CMS