«Ole Mustad Band» på plass på verandaen på hytta til familien Johannessen i Paulen. Fra venstre: Henrik Johannessen, Mike Sander Mortensen, Ole Mustad, Marius Fjermedal, Arthur Gautefall, Filip Olsson og Jørgen Trælandshei. Foran manager Maks Saprykin.

Full trøkk med «Ole Mustad Band» i Paulen

Publisert
Mike Sander Mortensen slo både på slagverket og sang, og holdt et skikkelig show sammen med de øvrige guttene i »Ole Mustad Band». Publikum stod tett i tett under teltduken som var brettet over den forlengende scenen.

– Det er veldig gøy dette. Gutta i «Ole Mustad Band» har jo gått litt i forskjellige venneflokker, så i kveld kommer det både kjente, og jenter og gutter som vi ikke har hengt med så mye. Det blir spennende det, sier Maks Saprykin til N247 fredag ettermiddag.

Rundt 70

Han er manager for bandet, og i forkant av konserten som ble holdt på et idyllisk sted ytterst i Paulen på Flekkerøy, smilte han fra øre til øre. Det gjorde også bandmedlemmene Henrik Johannessen, Mike Sander Mortensen, Ole Mustad, Marius Fjermedal, Arthur Gautefall, Filip Olsson og Jørgen Trælandshei.

De gledet seg noe veldig til å ta i mot de rundt 70 gjestene som var buden, og tidligere på dagen hadde de hendene fulle. Alle instrumentene skulle på plass, en teltduk ble lagt ut over den forlengende scenen, og en lydprøve måtte gjennomføres før de første gjestene ankom.

– Alt stemmer. Nå kan folket bare komme, sa manager-Maks før han tok del i å ønske de første gjestene velkommen.

Trangt

To av kompisene hadde benket seg ved et bord som var plassert på plenen ved inngangspartiet til hytta, som ligger bare et lite steinkast fra sjøen. Billetter skulle løses, og vel inne på på den store verandaen ble folket stuet sammen som sild i ei tønne. Noen svingom var det ikke plass til. Men pytt, gjestene sang både til rock, blues og diskomelodier, samt noen norske klassikere. I et par skibbuer like ved hentet beboerne like godt både stoler og bord ut på bryggekanten og nøt det hele, nynnet og sang med. For dette var skikkelig gøy. Lyden av alle instrumentene og allsangen kunne sikkert høres langt innover mot fastboende og hytteeiere i Paulen.

Fire år

Det er familien til Henrik Johannessen som eier hytta hvor konserten ble holdt fredag kveld. De kommer fra Kuholmen, på andre siden av byfjorden. Så sjøveien ut til hytteparadiset ute på Flekkerøy tar ikke all verdens tid.

– Her koser vi oss veldig, sier Henrik blid og fornøyd, før han forteller litt mer om bandet.

– Vi er mellom 20 og 22 år, og har spilt sammen i fire år. Ole (Mustad) og Marius (Fjermedal) hadde spilt sammen i band før. Vi kjente hverandre litt gjennom venners venner. De tok initiativet, trommet sammen en gjeng, og så var det gjort. Vår første opptreden var på en festival i Dalsveien på Justvik. Vi stod der bare tre uker før uten noen som helst navn på bandet. Litt sånn ut av det blå ble navnet til Ole (Mustad) nevnt. Så frem til i dag har «Ole Mustad Band» spilt rundt omkring. Dette er vår fjerde konsert her på hytta. Vi har spilt på ulike barer i byen, og vi har hatt to opptredener på Kilden. I fjor spilte vi på torvet da den ukrainske nasjonaldagen ble feiret, sier Henrik Johannessen og fortsetter.

Syv musikere

Bandet består av syv musikere. Av instrumenter finnes det alt fra trommer, keyboard, gitarer, saxofon og trompet. Mike Sander, Ole, Marius og Arthur kommer fra Fagerholt. Filip kommer fra Mandal, Jørgen fra Voie, mens Henrik kommer altså fra Kuholmen, eller Lund som han mener selv.

– Skriv Lund du, sier han med er smil.

– Vi øver fast i et lokale på Fagerholt, sier han, før manager Maks Saprykin tar ordet.

– I kveld skal gutta blåse bort alle greinene på trærne i Paulen. Vi skal kose oss skikkelig og gi alt vi har. Guttene er veldig flinke, og fremover er vi åpne for flere oppdrag. Vi er åpne for det meste, og jeg tror nok musikken som blir fremført vil falle i smak til mang en anledning, sier manager-Maks og smiler i kapp med kveldssola.

Powered by Labrador CMS