Lørdag og søndag er det klart for nytt høstmarked på Høyfjellet i regi av Flekkerøy Kunst og Kulturlag. Fra venstre Anita Teigen, Vera Rønjum, Hjørdis Knutsen, Kari Skage og Bjørg Sørli.

Klart for Høstmarked på Høyfjellet

Publisert

Lørdag og søndag slår de trofaste og flinke amatørkunstnerne i Flekkerøy Kunst og Kulturlag på stortromma igjen. 

Bjørg Sørli på toppen av Høyfjellet med en modell av Anstens fyr på øyas vestkant.

– Vi har lagt alt til rette for vårt årlige Høstmarked, sier Kari Skage.

Gleder seg

De andre jentene, Vera Rønjum, Bjørg Sørli og Anita Teigen nikker og smiler. Det gjør også Hjørdis Knutsen. Hun er kjent for sine gode lefser som du kan kjøpe med deg hjem og nyte til kaffen.

Disse insektene som er laget av barna i Flekkerøy Barnehage Lærlingverkstedet blir en del av utstillingen.

– I tillegg kan du få kjøpt noen veldig gode kransekaker samt honning, sier Kari og smiler videre.

Det var i 2004 at Kunst og Kulturlaget så dagens lys på øya. De hadde knapt fylt ett år før de slo på stortromma for første gang. I årene som fulgte ble «Øyas årlige kunst og kulturmesse» arrangert 15 ganger, og på det meste deltok det rundt 50 utstillere. De kom fra Danmark og hele Sør-Norge. Publikum strømmet til Flekkerøyhallen, og mang en gjest gjorde vendereis med masse flott kunst.

– Det var noen veldig flotte år, men etter hvert slet vi litt med å få tak i nok utstillere, samtidig som hallen ble for stor for ei lita jentegruppe som vi er, sier Kari og fortsetter.

– Nå gleder vi oss bare til helgen. Vi har en del trofaste kunder, og så ønsker vi selvfølgelig alle hjertelig velkommen i kafeen på Høyfjellet hvor deg også blir bevertning.

Barnehage

De kreative amatørkunstnerne har mye å by på. Stikkordene er blant annet, kunsthåndverk, strikk, smykker, brukskunst, bilder, maleri og rekved.

– Det ligger jo mangt et arbeid bak all denne kunsten, og vi får mange flotte tilbakemeldinger. I tillegg har vi fått hjelp fra barna i Flekkerøy barnehage Lærlingverkstedet. De har laget noe flott ut av mye forskjellige insekter, sier Kari som sammen med de øvrige 13 utstillerne åpner dørene klokken 12.00 begge dagene.

Powered by Labrador CMS