Monica Valle Pedersen t.h, hadde med mamma Jorunn Heggland Valle på sin stand hvor de solgte småting av epoxy resin.

Manglet strøm, men folk strømmet til Høstmarkedet på Høyfjellet

Publisert

Som i landsdelen for øvrig. Været herjet hele fredagen og natten ut, og det forsetter utover lørdagen. Det blåser skikkelig godt oppe på toppen av Høyfjellet hvor Flekkerøy kunst og kulturlag arrangerer sitt årlige høstmarked.

– Nå er vi heldigvis under tak i kafeen, men vi er uten strøm her oppe. Litt vrient med enkelte ting, men kundene ser nå i hvert fall all den flotte kunsten vi har å by på, sier Kari Skage med et smil.

Anita Teigen t.v. er med i Flekkerøy kunst og kulturlag og har sin egen stand. Her sammen med gjestene Ingebjørg Ludvigsen og Ingvild Handeland.

Hun er ei av jentene som har vært med og styrt denne flotte kunstnergruppa siden oppstarten i 2004. Tidligere handlet det om det store «Øyas årlige» som ble arrangert i Flekkerøyhallen. I de siste årene har de benyttet seg av den gamle befalsmessen oppe på Høyfjellet.

– Det er mer enn nok for oss nå. Her bruker vi kafeen samt alle de små rommene i tillegg. Så her dekker vi på med kunst i nær sagt alle varianter, og her koser vi oss i lag, sier Kari til N247 mens regnet pisker mot de store vinduene.

- Vi setter utrolig stor pris på at så mange tar turen i dette været. Nå skal det jo gi seg litt, og vi har også åpne dører søndag fra klokken 12.00.

Barnehage

Gabriel, Linnea, Oliver, Ferdinand og Isabelle går alle i Flekkerøy barnehage Lærlingverkstedet. De har laget kunst av forskjellige insekter.

– Her er det veldig mye flott kunst å se, og så mye forskjellig, sa Ingvild Handeland da vi traff henne ved en av de mange bodene hvor 16 utstillere hadde funnet seg sin egen plass.

Litt gøy hadde nok noen av barna fra Flekkerøy barnehage Lærlingverkstedet det. De smilte og var sikkert litt ekstra både kry og stolt over alle insektene de hadde gjort kunst ut av i barnehagen på Mæbø.

Powered by Labrador CMS