Bildet er fra loppemarkedet i 2022.

Loppemarked lørdag: – Nå håper vi folk rydder kjeller og loft

Publisert

– Kommer det like mange besøkende til Flekkerøyhallen kommende lørdag som det vi hadde i fjor, blir jeg utrolig glad, sier Sverre Kristiansen til N247 onsdag.

Transport

I fjor overtok han ansvaret for Flekkerøy skolekorps årlige og veldig populære loppemarked, så nå kan han titulere seg som en ekte «loppegeneral».

– Foran fjorårets arrangement var jeg veldig spent. Først for å ha overtatt lederrollen, og ikke minst på hvor mye folk det ville komme etter at vi hadde vært gjennom pandemien. Bank i bordet. Vi har aldri hatt så mange besøkende. Jeg mener bestemt at det må ha vært mellom 2.500 og 3.000 gjester i løpet av den flotte lørdagen vi fikk oppleve her ute. Og for en flott reklame det ble for markedet vårt, sier Sverre før han kommer med følgende oppfordring til folk i nærområdet:

– Nå håper jeg folk rydder både kjeller og loft i de neste døgnene. Hent frem antikviteter som dere ikke lenger har brukt, og bring dem opp til Flekkerøyhallen dagen før. Vi er på plass i hallen på denne fredagen fra klokken 17.00 og tre timer frem. Har dere problem med transport, kan dere ringe meg (920 597 74). Vi har nemlig tre biler med henger samt seks personer som står klare og er behjelpelig med et løft i nærområdet. fortsetter han.

Auksjon

Loppemarkedet til Flekkerøy skolekorps har holdt det gående i uendelig mange år. Dette, samt «Mai-kalenderen» som hadde sin siste trekning onsdag, er bærebjelken for den årlige driften. Lørdag vil det være godt over 50 personer i sving for å få det hele rodd trygt i havn.

– Det gleder meg veldig. Korpset har tatt litt ferie nå. Likevel stiller de opp på dugnad. Det er jo litt ekstra gøy når en flott gjeng med bestemødre setter seg rundt bordet for å skrelle 30 kilo med «kortreiste» reker for å lage smørbrød. Det er fascinerende, og viser mye om samholdet i korpset, sier Kristiansen.

Innbakt i loppemarkedet arrangeres det også en spennende auksjon samt lotteri og basar. Under fjorårs auksjon var det blant annet hentet inn tre båter, påhengsmotorer og en moped. Sa mangfoldet av lopper er så mangt.

- Nå ber vi bare om at folk må være ute i god tid. I fjor dannet det seg enorme køer, men det gikk greit. Veldig greit, og ikke minst veldig gøy. «Æ gleder mæ veldig til lørdag», sier Kristiansen smilende.

Powered by Labrador CMS