Flekkerøyhallen var fylt opp med lopper like før dørene åpnet lørdag formiddag.

Strømmet til loppemarkedet på øya

Publisert Sist oppdatert
Klokken 11.00 åpnet dørene til Flekkerøyhallen og folk strømmet inn.

Køen begynte så smått å danne seg bare en liten snau time før dørene til Flekkerøyhallen ble åpnet. Endelig, og vel inne i hallen løp folk i alle retninger for å sikre seg noen av de mange tusener av lopper som var kommet inn.

Massevis

N247 var tilstede allerede klokken 08.00. Da kom en flott gjeng med damer som tradisjonen tro skulle stelle i stand haugevis av delikate kortreiste rekesmørbrød. Rundt dem igjen bugnet det av andre lekre smørbrød, samt hjemmelagde kaker i alle varianter. Her var det noe for alle.

Etter at dørene åpnet, strømmet folk til hver sin kant inne i hallen. For lopper var det plassert over alt. På gulvet, på alle bordene, noe var hengt opp på stativ, ja til og med trappene på den store tribunen var tatt i bruk.

- Dette er jo bare utrolig gøy, hørte vi mange gjester si mens de både stod i kø, og etter at de hadde kommet vel inn i hallen.

Et populært innslag under loppemarkedet er alle rekesmørbrødene. De må jo lages. Fra venstre Ragnhild Nilsen, Oddrun Kristiansen, Mari Ingebretsen, Norun Skuland, Eva Skau, Nelly Langgård, Ellinor Finstad, Ingebjørg Lindhjem og Ingrid Akselsen

For arrangørene i Flekkerøy skolekorps må synet som møtte dem når folket strømmet til og køen bare vokste utenfor hallen, varmet like mye som sola. For et trøkk det ble, og fortsetter det slik utover dagen kan like godt rekorden på litt over 2.500 gjester fra i fjor gå fløyten.

Mye arbeid

Flekkerøy skolekorps ladet opp stemningen mens køen inn til hallen vokste seg større og større frem til åpningen klokken 11.00.

Arrangøren har nemlig lagt ned et enormt arbeid i forkant. Bare noen dager etter at deres egen «Mai-kalender» var gått ut på dato, var det bare å kaste seg rundt og tenke lopper. Fredags ettermiddag kom det en haug av biler, noen med henger for å levere lopper i alle størrelser og fasonger. Kjellere og loft var ryddet, hytter og skibbuer det samme, og medlemmene i korpset løftet og bar lopper til langt utpå kvelden dagen før den store dagen.

- Klokken er 11.00. Nå åpner vi dørene, brølte loppegeneral Sverre Kristiansen ut i hallen til alle som hadde hver sitt ansvar for alle loppene.

Presis klokken 11.00 startet «kaoset» inne i øyas storstue.

Powered by Labrador CMS