10. 0ktober er det igjen tid for Mannsmøte i Flekkerøyhallen. Bildet er fra møtet nummer 35.

Mannsmøte nummer 36: – Ønsker TV-pastor Egil Svartdahl velkommen til Flekkerøy

Publisert Sist oppdatert
Egil Svartdahl er hovedtaler under møtet for 5. gang.

Førstkommende tirsdag, 10. oktober presis klokken 19.10 fylles Flekkerøyhallen til randen igjen. Det er klart for Mannsmøte, nummer 36 i rekken. Den kjente TV-pastoren og predikanten Egil Svartdahl er kveldens gjest.

Femte gang

- Vi gleder oss veldig til å se Egil Svartdahl på scenen igjen, og ønsker han hjertelig velkommen til Flekkerøy. Det er forøvrig femte gang han er hovedtaler hos oss, sier leder av Mannsmøte-komiteen Ole Tørressen til N247.

Tørressen forteller videre.

- Det første Mannsmøte ble arrangert på Bøderiet på Geiderøya 19. oktober i 2004. Ut fra den datoen har vi siden valgt å starte alle Mannsmøter nettopp klokken 19.10, sier Ole med et smil.

Siden det første Mannsmøte har mannfolk fra både øst, vest og nord i hele landsdelen valfartet til Flekkerøy. De aller fleste i en grei satt alder. Ja, så populært ble det at Bøderiet etter hvert ble for lite. 10. mars klokken 19.10 i 2015 ble arrangementet flyttet til øyas storstue.

- Vi ble nødt til å ta i bruk Flekkerøyhallen. Mannfolk fra både fjern og nær strømmet jo til, sier Ole.

Fiskesuppe

Fra klokken 19.10 tirsdag, og i godt over to timer utover blir kvelden spekket med sang, basar, vitnesbyrd, taler og ikke minst den populære fiskesuppa, ferdig tilberedt fra «Reinhartsen». En mer kortreist delikatesse med loff som tilbehør skal du lete lenge etter.

I tillegg vil de kjente mannfolka i «Flekkerøyguttene» krydre kvelden med sang og spill.

Flere hundre

En stor dugnadsgjeng fra øya har god tid i forkant satt ut flere hundre stoler samt border, og de har rigget scenen og gjort alt klart for å ta i mot alle disse mannfolka som hver gang strømmer til. I Flekkerøy kirke kokes det kaffe over en lav sko, og flere titalls termoser fylles opp og blir fraktet til hallen.

Premiene under selve basaren, er et kapittel for seg selv. Her kan vinnerne risikere å måtte returnere fra øya med de mest utrolige ting. Hentet inn fra kreative og humoristiske ledere i Mannsmøte-komiteen. Kanskje ikke så rart at et mangfold av alle gjestene er gjengangere. Så gøy er det nemlig disse to kveldene i løpet av året.

- Vi gleder oss veldig til tirsdag 10. oktober klokken 19.10. Alle mannfolk er hjertelig velkommen, avslutter Ole Tørressen.

Powered by Labrador CMS