Bygget slik det stod på Dampskibsbrygga i Grimstad.

Kjøpte «Glasshuset» i Grimstad: – Dette blir en av Sørlandets fineste perler

Publisert
Thomas Kristoffersen (lengst borte) har sammen med faren Petter lagt ned en vanvittig egeninnsats på brygga der den nye «utekafeen» skal reises.

– Bare vent å se. Når vi får satt opp «Glasshuset» på brygga til Kafé Geitodden på Flekkerøy, mener jeg bestemt at dette kan bli en av Sørlandets fineste perler, sier Thomas Kristoffersen til N247.

På båttur

Sammen med kona Anette Nygaard Kristoffersen åpnet de Kafé Geitodden i juni 2019. Siden den gang har den tidligere «fiskebua» og kunstloftet, foruten kafédriften, arrangert både selskaper brylluper og konserter for å nevne noe. Nå vil vertskapet utvide driften.

– Sommeren 2020 var vi på båttur østover. Da vi dro innom Grimstad la jeg kjapt merke til en veldig spesiell restaurant. «Glasshuset» lyste skikkelig opp på Dampskipsbrygga, og da slo tanken meg. Hva om vi hadde hatt noe slikt på brygga vår på Flekkerøy. Like ved vannkanten til både Mæbøfjorden og innløpet til Skibbusundet. Det hadde vært noe. I fjor sommer dro vi på en ny båttur, og vi måtte bare innom Grimstad for å se «Glasshuset» på ny. Da var det stengt. Det skulle fjernes på grunn av at brygga måtte forbedres. Etter hvert ble restauranten lagt ut på auksjon, og da gikk det fort i svingene. Jeg ble den nye eieren, og jeg og min far (Petter) demonterte det, og vi kjørte sikkert ti turer med bil og henger til Grimstad for å få fraktet alt dette glasset hjem til øya, sier Thomas når N247 treffer han på telefonen fra Nordsjøen hvor han jobber i det daglige.

«Glasshuset» slik det stod i Grimstad.

Til jul

Men, brygga hjemme på Geiderøya hadde også sett sine beste dager.

Thomas er på plass og hjelper til ved kafeen fra morgen til langt utpå dagen. Så sant han ikke er på sin faste arbeidsplass ute i Nordsjøen.

- Jeg ville selvfølgelig ikke gå i samme fella som de gjorde i Grimstsd. Så da var det bare å ta fatt på jobben. Med god hjelp av pappa ble det støpt søyler under brygga, og vi brukte hele september på denne jobben. Nå er det i tillegg lagt ut 54 kubikk med betong, og nå er forskalingen klar for neste byggetrinn. «Glasshuset» er på 100 kvadratmeter og det er rundt fem meter høyt. Jeg regner med at vi kan få plass til rundt 90 personer, sier Thomas som gleder seg litt ekstra til jul i år.

– Ja, det gjør jeg. Anette også. For dette kommer nok til å falle i smak hos hver og en. Det kommer til å «lyse» opp hele sjøen og området. Det blir kort og greit et blikkfang, for å si det slik. Nå har vi ikke landet helt ennå med driften. Men det blir i hvert fall et veldig flott selskapslokale, så får vi ta alt derfra, sier Thomas Kristoffersen glad og fornøyd fra «riggen» ute i Nordsjøen.

– All honnør til Thomas og svigerfar. De har gjort en vanvittig jobb ved vannkanten i det siste. Vi gleder oss, avslutter Anette Nygaard Kristoffersen.

På bryggekanten ved Kafé Geitodden på Flekkerøy er det støpt ferdig og gjort klart for et storfint glasshus som skal bli «utekafé» når alt står ferdig.
Powered by Labrador CMS